Mekkorára daraboljátok 8 hónapos babátoknak a kenyeret, sajtot, felvágottat, stb?
Én adok neki egy fél karáj kenyeret (héj nélkül). Azt megfogja a kezében és elcsócsálja.
Sajtot csak egyszer adtam reszelve úgy h nem főzelékbe. Hát minden IS sajtos volt 😂
Szóval azt főzelékbe teszem.
Most akarok majd felvágottat adni. Azon még nem gondolkodtam h hogy 🤔
Nem a fogaval rág, mivel hátul nincs is foga. Az ínyukkel ragnak, szóval ez a része mindegy, hány foga van elöl. Az max abban segíti, hogy egy nagyobb darab kenyérből tépjen egy kisebbet.
Ne aggódj ha köhög. Az pont azért van, hogy ne fulladjon meg. Nekik előrébb van még ez az oklendezős terület. Pont azért ha túl nagy a falat azt nem tolja hátrébb. Idővel húzódik hátrébb ez a felület és addigra meg is tanulja mekkora falat mehet hatra. Ki van ez találva. Nem kell tulparazni. Kemény ételeket ne adj neki. Pl alma (csak párolva) mert a kemény dolgokat tényleg csúnyán felre tudjak nyelni. Szőlőt, afonyat felezd el, mert ha gömb alakú dolgot nyel felre, az teljesen zárja a legutat, ha nem gömb alakú, van rá esély, hogy valamennyi levegőt kapjon mellette amíg kiköhögi vagy kiutogeted belőle. Nézz meg egy videót, hogy kell csecsemőből kivarázsolni a falatot, ha nem voltál elsősegély tanfolyamon.
8 hónaposan nem eszik ilyet még a gyerekem...
Most vezetem be a tejtermékeket...
Amúgy a nagyobbiknak is később kezdtem.. csíkokra vágtam mindent..
Amiből maga haraphatott, és döntötte el mekkora legyen
Csíkokra vágok, tépek amit lehet, hogy marokra tudja fogni, és még kilógjon belőle egy darab a kezéből, amit leharap. Amit még nem, pl. szőlő, paradicsom, azt úgy vágom, kihajtogatom hogy minél nagyobb felület legyen, és semmiképp se kerek, így meg tudja fogni.
De mondjuk a rizst, tésztát felcsipegei ahogy van, gyakorolja a különböző állagokat, méreteket megfogni, egyre ügyesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!