Mikor lehet a tápszert elhagyni és bolti tejre átváltani?
Mi 1 éves korban váltottunk házi tejre. 3,5%-ost javasolnék. Boltban kaphato Cserpes és Garabonciás márkájú teljesen jo, megbízhato és finom.
Az átállással azért ovatosak legyetek. Mi úgy csináltuk, hogy először a tápszer negyedét helyettesítettük tejjel, aztán ezt az arányt egyre növeltük.
De miért akarod a tápszert tejre leváltani?
Adj neki vizet.
Mert kell neki tejalapú táplálék is.
1 éves koráig tápszert kapott a fiam, utána a védőnő azt mondta, sima tej vagy tejital, ahogy jónak látom, meg persze pénztárcától függően. 2 éves koráig itta a Milumil junior tejitalt, szerette nagyon. Utána 3,5%-os tejet.
Nem víz helyett isszák. Ráadásul a tejitalt ugyanúgy vízből készíted, mint a tápszert (víz + por).
A fiam pl. reggel és este ivott kb. 2-2 decit, az összes többi ivása nap közben sima víz volt. De egyébként én sem vagyok egy nagy boltitej-fan, nem sok valóban hasznos dolog van a tejben, ezért is adtam neki a tejitalt inkább. Most 4 éves és baromi ritkán iszik tejet, kakaót szokott néha kérni, ennyi.
8-nak: Nem a legolcsobb UHT tejet kell nézni.
Alább a garabonciás tej összetevői. Miért nincs tápértéke?
Átlagos tápértékek
100 ml termékben:
Energia 284 kJ/68 kcal
Zsír 3,6 g
ebből telített zsírsavak 2,8 g
Szénhidrát 4,2 g
ebből cukor 2,8 g
Fehérje 3,7 g
Én 3,5%-os tejet adok a fiamnak. Kb. másfél évesen egyik napról a másikra elutasította a tápszert, így tejjel kínáltam és elfogadta. Amíg tápszeres volt, hiába kínáltam tejjel, nem kellett neki, pedig más tejterméket evett már. Ha próbáltam belecsempészni a tápiba, szintén nem kellett.
De amikor nem kérte már a tápit, egyből megitta a tejet.
Azóta már 3 éves, még mindig minden reggel és este megiszik 2dl tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!