Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor lehet a tápszert elhagyn...

Mikor lehet a tápszert elhagyni és bolti tejre átváltani?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Mikor lehet a tápszert teljesen leváltani sima bolti tejre? Ki mennyi időssen hagyta el a gyerekénél a tápszert? Én kislányom másfél éves és kapott már tejtermékeket meg bolti tejet is és nem volt semmi baja tőle, mikor válthatok tejre tápszerről? És milyenre érdemes, hány százalékosra? Sajnos házi tejet nemtudok szerezni ezért csak a bolti jöhet szóba.

2020. okt. 4. 10:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Nekünk 2 éves koráig ajánlotta a védőnő a tápszert. Kap tejterméket, de tejet egyelőre nem.
2020. okt. 4. 11:29
 2/11 anonim ***** válasza:
86%

Mi 1 éves korban váltottunk házi tejre. 3,5%-ost javasolnék. Boltban kaphato Cserpes és Garabonciás márkájú teljesen jo, megbízhato és finom.

Az átállással azért ovatosak legyetek. Mi úgy csináltuk, hogy először a tápszer negyedét helyettesítettük tejjel, aztán ezt az arányt egyre növeltük.

2020. okt. 4. 11:45
 3/11 anonim ***** válasza:
12%

De miért akarod a tápszert tejre leváltani?

Adj neki vizet.

2020. okt. 4. 12:43
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

Mert kell neki tejalapú táplálék is.

1 éves koráig tápszert kapott a fiam, utána a védőnő azt mondta, sima tej vagy tejital, ahogy jónak látom, meg persze pénztárcától függően. 2 éves koráig itta a Milumil junior tejitalt, szerette nagyon. Utána 3,5%-os tejet.

2020. okt. 4. 14:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia első lanyomnal már 1eves kortól adtam neki bolti tejet mert elutasította a tápszert. Most a második lányom már 14honaoos lesz és a tejet nem fogadja el így marad a tápszer.
2020. okt. 4. 15:44
 6/11 anonim ***** válasza:
72%
Dehogy kell tej alapú. Lehet adni, de nem muszáj, a viz neg jobb, mint a bolti tej.
2020. okt. 4. 16:32
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem víz helyett isszák. Ráadásul a tejitalt ugyanúgy vízből készíted, mint a tápszert (víz + por).

A fiam pl. reggel és este ivott kb. 2-2 decit, az összes többi ivása nap közben sima víz volt. De egyébként én sem vagyok egy nagy boltitej-fan, nem sok valóban hasznos dolog van a tejben, ezért is adtam neki a tejitalt inkább. Most 4 éves és baromi ritkán iszik tejet, kakaót szokott néha kérni, ennyi.

2020. okt. 4. 17:39
 8/11 anonim ***** válasza:
37%
A tejnek semmi tàpèrtèke.
2020. okt. 4. 21:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

8-nak: Nem a legolcsobb UHT tejet kell nézni.

Alább a garabonciás tej összetevői. Miért nincs tápértéke?

Átlagos tápértékek

100 ml termékben:

Energia 284 kJ/68 kcal

Zsír 3,6 g

ebből telített zsírsavak 2,8 g

Szénhidrát 4,2 g

ebből cukor 2,8 g

Fehérje 3,7 g

2020. okt. 4. 21:42
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én 3,5%-os tejet adok a fiamnak. Kb. másfél évesen egyik napról a másikra elutasította a tápszert, így tejjel kínáltam és elfogadta. Amíg tápszeres volt, hiába kínáltam tejjel, nem kellett neki, pedig más tejterméket evett már. Ha próbáltam belecsempészni a tápiba, szintén nem kellett.

De amikor nem kérte már a tápit, egyből megitta a tejet.

Azóta már 3 éves, még mindig minden reggel és este megiszik 2dl tejet.

2020. okt. 5. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!