Mit lehet p,hogy egyen?
sziasztok.
Kislányom 2éves lesz 2 hét múlva és csak 11kilo! Igencsak rossz evő gyerek! Már nemtudom mit csinaljak,hogy egyen valamit!
Amiket örömmel eszik( mindenféle gyümölcs,sajt,kifli,kenyer (ezeket üresen),bundáskenyér,leveseknek a levet,parizsi,virsli,neha a sajtos tejfolos tesztat,meg a bolognait!
De mindenből csak pár falatot eszik!
Másnak is volt ilyen?
Ezt kinőhetik?
Nektek milyen sulya van a 2 éves gyereketeknek?
Az én fiam egy hónap múlva lesz 2 éves. Ő 13 kiló, de 10 hónapja nem hízott semmit. Nem aggódom, mert ő eszik rendesen, csak most sokat nőtt.
Neki is vannak napjai, amikor alig eszik. Én nem erőltetem. Eszik ha éhes. Kaja mellett nem hal éhen.
Az enyém. 2.5 eves 11 kg 92 cm és egyáltalán nem sovány.
Ő mindent szívesen megeszik.
Nagylányom viszont nagyon rossz evő pici kora óta. Nála az ovi hozta meg a nagyobb sikert, igaz most se kell elszaladni, mert főzeléket abszolút nem eszik.
Meg vannak a kedvenc ételei amiből bármennyi mennyiséget megtud enni.
Én már elengedtem ezt. Pici korában mivel eleve sorvadt babaként született nehéz volt a táplálása. Egy idő után rájöttem minél jobban szeretném, hogy egyen annál kevésbé fog. Nem szabad, hogy kényszernek érezze az evést. Volt mikor letettem neki játék közben 2 féle választási lehetőséget és hagytam, hogy egyen. Sokszor észre se vette, hogy eszik játék közben. Most 5.5 éves és 16.5 kg 112 cm.
Érdemes megnézni a családban a felmenőket ki milyen alkat. Mert a genetika is nagyon sokat rátesz.
Ha nincs vas illetve vérszegénység akkor hagyd a maga tempójában. Kínálgasd minél több új ízzel, egyetek együtt. Ha nem válik be nyugalom minél idősebb annál többet fog változni.
De miért baj a 11 kiló? Teljesen normális súly egy átlagos magasságú 2 évesnek.
Attól még, hogy vannak babák, akik félévesen 10, egyévesen 15 kilót nyomnak, nem kevés a 11.
Lányom is ennyi volt 2 évesen 89 centihez. Mondjuk nem tudom ő hogy, mert a tizedét nem ette annak, amit leírtál. Fél banán és két kanál joghurt, az már jó nap volt. Emiatt aggódtunk.
2 évesen volt 11.7 kg és 89 cm a lányom, pedig ő nagyon jó étvágyú, néha felnőtt adagokat képes megenni ha nagyon ízlik neki valami.
A fiam 11.5 volt 2 évesen, ő nagyon rossz étvágyú, szerintem annyit sem evett mint a te lányod. Tésztát üresen, kolbászt és joghurtot. Néha 1-1 szelet májkrémes kenyér. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!