Püréket megéri fagyasztani?
Arra gondoltam most lefagyasztok dolgokat a hozzátápláláshoz, mivel ősz végén kellene belevágjunk.
Mit hogy kell fagyasztani, hogy ne legyen furcsa gumis állaga? Pl. a répának olyan rossz az állaga fagyasztás után, azt főzve, pürésítve? Őszibarack? Mit érdemes még fagyasztani? Azt tudom, hogy húst kell, azt főzve és darálva gondolom?
Nem vagyok életképtelen mielőtt megvádol bárki, de húson kívül nem sok mindent fagyasztottam eddig, és nem akarok feleslegesen kínlódni ha a végeredmény ehetetlen...
Húst lehet nyersen is fagyasztani, nem kell ahhoz megfőzni. A répát lehet nyugodtan szintén nyersen fagyasztani. Főve valóban rossz az állaga, ha felenged.
Inkább úgy vagyok vele, nyersen bármit lehet, főzve már nem mindent.
Nem lehet mindent nyersen, a répa, karalábé nyersen fagyasztva pont olyan, mintha lefagyott volna a földben. Én úgy szoktam, hogy felvagdosás után forrásban lévő vízben egy fél-egy percig "főzöm", leszűröm, és úgy teszem el.
Egyébként én mindent egészben/félben/nem túl kicsi darabokban teszek el, sokkal egyszerűbb főzés közben kiengedni és megfőzve pürésíteni, amit amúgy is főznél. Húst sem darálok.
A nyers répa fagyasztva, főzés után szerintem rossz állagú lesz.
Úgy tudom a barack is hasonló, meg a karfiol.
Én sem értem ezt a répa dolgot.
Azt fagyassz, amit nem tudsz télen frissen megvenni pl őszibarack, szilva, barack (tavasszal meggy, cseresznye, eper, stb)
Én pl spenótot és főzőtököt is csak azért fagyasztott, mert volt a kertben.
Az összes többi zöldséget, gyümölcsöt, mint pl a répa, krumpli, alma szerintem teljesen felesleges fagyasztani.
Én a húst úgy csináltam, hogy megfőztem egy kg friss husit, leturmixoltam és jégkocka készítőbe fagyasztottam le. Így a főzelék mellé csak gyorsan kiemgedtem 1-2 kockával és készen is voltam. Nekem így kényelmesebb volt, mintha frissen főztem volna a húst minden nap.
Csak olyan dolgokat fagyassz, amit nagyon szeretnél adni, és nem lesz kapható pld. barack, bár az sem lesz guszta, ha kiengeded, jobban megéri 1-1 üveges ételt adni. Répa, hús, alma állandóan kapható, karfiol is fagyasztva.
Zöldségeket blansírozni kell fagyasztás előtt; húst, gyümölcsöket bárhogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!