Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hét és fél hónapos csemetém...

Hét és fél hónapos csemetém nem hajlandó vizet inni. Hogyan szoktassam rá?

Figyelt kérdés
Elkezdtük a hozzátáplálást 6 hónaposan, próbáltam kispohárból itatni, de olyan arcot vágott hozzá, mint aki citromba harapott 😅 Azóta se megy: próbáltam szívószálas pohárból, de nem igazán érti, mire való, vettem Trainer Miracle 360 poharat, mert az egy héttel idősebb unokatesója ügyesen használja, gondoltam, hátha. De nem megy neki. Csőrös pohárból nagy nehezen bele tudok tuszkolni néhány cseppet, de nem akarom erőltetni, mert azzal lehet többet ártok. Kap még cicit kaja után, úgyhogy egyelőre nem áll fenn a kiszáradás veszélye, de szeretném, ha megtanulna vizet is inni hamarosan.

2020. aug. 28. 13:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Majd rakap. Mindig kinald. Majd iszik ha szomjas lesz. Az enyemek is kb 9ho korul kezdtek mennyiseget inni vizbol, addig csak 20-30miliket ittak. Most 1 eves a kicsi, mar 3 deci korul iszik.
2020. aug. 28. 13:59
 2/4 A kérdező kommentje:
20-30 ml víznek én már örülnék tulajdonképpen 😁
2020. aug. 28. 14:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én a kezdettől (6 hó) pohárral itatom. Az elején 1-2 korty ha lement. A védőnő is előre felkészített, hogy anyatejes baba nehezebben fogadhatja. Ne add fel. Itasd pohárból minden evés után. Ha csak 1 korty is megy le legalább szokja. Aztán majd rákap. A fiam 9 hósan már egyedül is ivott pohárból.
2020. aug. 28. 14:20
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Anyatejes babám van, 6 hónapos korától a 360fokos itatópoharat használjuk, aminek 2 füle van. Imádja, nagyon ügyesen iszik belőle. Először segíteni kellett neki megdönteni a poharat, de arra is rájött egy hét után. Próbálgasd, de mindig ugyanabba adj neki, meg fogja tanulni.
2020. aug. 28. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!