Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikortól adtatok hekket a...

Mikortól adtatok hekket a babának? Sültkrumpli jó ötlet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 9,5 hónapos most a kislányom, esetleg ha elmegyünk hekkezni, ehet belőle? Természetesen a panír nélkül gondoltam! Anyósom szerint ilyenkor már régen kaphatna sültkrumplit is, ti mernétek adni neki? Félek fájna tőle a hasa. Egyébként 4,5 hós kora óta van hozzátáplálva ha ez számít bármit is.
2020. jún. 14. 12:37
 1/4 anonim ***** válasza:
88%
9 hónaposan evett először hekket a lányom az első nyaralásán. Anyunak alig jutott, úgy ízlett neki. Sült krumplit kb. 8 hónaposan evett pár falatot.
2020. jún. 14. 12:46
 2/4 anonim ***** válasza:
70%

A hallal legyél óvatos, a legkisebb szálka sem maradhat benne, de a bébiételekben a húsok között is a halat keverik bele legkorábban a gyártók. Tehát a hallal nincs gond, a kérdés, hogy te meg tudod-e úgy oldani, hogy neki is jó legyen, de szálka se legyen benne. A sült krumplival sincsen szerintem gond, de vigyázz vele, mert még nem tudja megrágni és a nagyobb darab a torkán akadhat. Add a kezébe nyugodtan, de figyelj rá folyamatosan!

Ha most eszik így majd először, akkor ne adj neki sokat, mert anyósodnak abban igaza lehet, hogy ehet sültkrumplit, csak a pocakja még nincs hozzászokva. Első körben pár darabot engedj csak neki enni, aztán meglátod hogy a következő nap hogy reagál az olajban sült kajára. Akkor se adj neki sokat ha szereti, mellette adj neki valami olyat is amit szokott már enni, hogy attól lakjon inkább jól.

2020. jún. 14. 12:46
 3/4 anonim ***** válasza:
53%

2. Hekkben nincs szálka

8 hónaposan evett pontyot / igen, az szálkás hal, viszont nem koca horgászok lévén ismerem a halat.. tudom hol van benne szálka.. eszem, mint a csirkét/

Sültkrumplit 10-11 hónaposan se ette meg.

Felírtam, mert sehogy nem ette meg a krumplit, és mindenki azt mondta, hogy hasábként majd megeszi..

16 hónaposan ette meg először.. de onnan a pürét is

2020. jún. 14. 13:12
 4/4 anonim ***** válasza:
85%
3. A hekkben van szálka, pl az uszonyoknál. De persze szét lehet szedni úgy, hogy a belső szép húsos részek szálkamentesek legyenek, de attól még ezt is valamennyire óvatosan kell enni, mert ritkán, de előfordulhat azok között is. Nyaranta hekken élek.. Babának meg pláne átvizsgálva adom csak oda.
2020. jún. 14. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!