Allergéneket, hogy vezettétek be?
Én nagyjából úgy táplálok hozzá, hogy használom a babiételeket aztán úgyis van rajta hónap megjelölés. Szóval nem nagyon stresszelnek rajta. Védőnővel egyeztetek, ha valami extrémebbet látok a dobozon, hogy lehet e már. Viszont most olvastam, hogy a földi mogyorót összetörve kene bevezetni purebe keverve minél hamarabb. Mi számít minél hamarabbnak vajon? Mi 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.
Mivel nem érdekel az ökoanyuk véleménye sem a 4 hos hozzataplalasról sem az üveges bébiételekről, kérem maradjunk a tárgynál.
Ki mikor vezette be az allergéneket? Mogyoró, tej, glutén stb. Mivel nem mindenki ugyanabban a hónapban kezdi a hozzátáplálást megírnátok, hogy ez hanyadik hónap volt?
Köszönöm
Az új ajánlás szerint 1 évig be kell vezetni az allergéneket. Mi BLW-ztünk, így a mikor vezettem be kérdésre nem tudok releváns választ adni, de szívesen leírom, hogy mit hogyan adtam neki:
- mogyoró: össze törve picire vagy majd később sima mogyoró vaj (lehet kapni olyant is amiben semmi más nincs)
- tej: kapott egy kis zöldség krém levest akiben volt
- eper: ezt csak simán 4-be vágva, de ha püréztek akkor simán püré akit akár rá is tehetsz tejpépre vagy bármi ipyen jellegű ételre amit amúgy is eszik a baba
- glutén: ezt nem paráztam túl, mivel anyós amúgy is süti a kenyeret magának így kapott simán abból
Glutént a kezdetektől kap. Mondjuk mi 6 hósan kezdtük. Epret, málnát szezonjában. Akkor volt ha jól emlékszem 8 hós. Mogyorót mogyoróvajként 9 hósan. Tejet 10 hósan. Simán pohárból pár kortyot.
Allergént üveges étellel nem tudsz bevezetni. Úgy vannak megcsinálva, hogy ne allergizáljon. Pl az eperet, málnát magtalanítják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!