Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért vannak egyesek ennyire...

Miért vannak egyesek ennyire rápörögve a hozzátáplálásra?

Figyelt kérdés
A 4 hónapot is alig akarják kivárni. Anyatejes babával is elkezdik hamarabb. Mert őket nem érdekli semmilyen ajánlás meg nem hiszik el hogy akár árthatnak is. Miért olyan nehéz kivárni?
2020. máj. 30. 19:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
85%

Nekem meg azt mondta a védőnő, hogy 6 hónapos kornál előbb nem kell elkezdeni, így nem is erőltettem. Adtam neki eddig kanál almalevet, de legközelebb csak 6 hós korában kap.

(Most 5)

2020. máj. 31. 00:21
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

Mert adják egymás alá a lovat! Aki meg betartja az ajánlást, azt lesajnálják. Hány olyan megjegyzést láttam instán is (bocs, hogy instával jövök, de tényleg ott), a "nagyoktól", hogy az ő gyerekük már 4 hónaposan ette a kajákat és aki anyatejjel etet 6 hóig az őt lenézi, és különben is nem a könyvekből kell nevelni, meg mi is felnőttünk valahogy!

Aki meg kicsit is befolyásolható, az megy utánuk.

2020. máj. 31. 08:12
 13/18 A kérdező kommentje:

Igen ez a duma hogy "mert régen is" meg " mi változott azóta". Pl fejlődött az orvostudomány.

Meg ez a versenyzés. Én már ennyi meg annyi étkezést váltottam ki. Ezzel csak frusztrálják azt akinél nehezebben megy.

2020. máj. 31. 08:44
 14/18 anonim ***** válasza:
62%

11es vagyok. Amikor az ismerőseim mesélték hogy 6 hónaposan milyen sok mindent ettek már a babáik, én is emiatt próbáltam ki az almalevet 5 az 5 honapos anyatejes babámnál. Mert kíváncsi voltam, hogyan tetszik neki egy új íz, lesznek-e ezzel gondjai.

De aztán olvastam itt gyakorin hogyha kivárjuk a 6 hónapot, érettebb lesz a hozzataplalashoz, es annál kevesebb probléma jelentkezik. Úgyhogy várok addig, és nem gondolok arra, hogy mi van, ha nem kell majd neki a rendes étel.

2020. máj. 31. 09:05
 15/18 A kérdező kommentje:

14

Utána se stresszelj ha nem fogadja annyira jól. Mi 6 hósan kezdtük és 10 hós koráig nem sikerült étkezést kiváltani. Akkor egyik napról a másikra elkezdett jól enni. Addig volt hogy szépen evett, de volt hogy épp csak pár kanállal.

1 evés korig csak a kóstoltatás a lényeg. Nem KELL étkezést kiváltania.

2020. máj. 31. 09:34
 16/18 anonim ***** válasza:
72%
Az én fiam tápszeres, de így is 6 hósan fogjuk kezdeni. A kanállal már ismertetem egy ideje (vizet, tápszert kap belőle), de a ht-val még ráérünk.
2020. máj. 31. 10:37
 17/18 anonim ***** válasza:
56%
Köszi a megerősítést, nem is stresszelek ezen :) eddig mindenben szépen fejlődik, nem megyek majd a falnak, ha a hozzátáplálás nem megy eleinte zökkenőmentesen.
2020. máj. 31. 10:37
 18/18 anonim ***** válasza:
82%
Van egy véleményed, csináld úgy ahogy neked jó. Másnak is van, ugye csinálhatja úgy ahogy akarja? Az ajánlások évente változnak, mindig van egy újabb kutatás. Az anyatejes babának is szüksége van egy idő után másra is, sajnos sok anyuka ezt nem fogja fel és 7, 8 hónapos babájuk még anyatejes. A másik véglet amikor 2 hónapos babával már húslevest etetnek ( ez igaz!!!). Nyilván egyik sem jó, de ha az ajánlásokat nézegettem volna anno sehol nem lennénk még. Én 4 hósan kezdtem kóstolgatásokkal, aztán haladtunk a gyerek igényeinek megfelelően. Én inkább védőnőt kérdeztem, bár ő is mondott nekem olyat h leesett az állam. Amit jónak gondoltam úgy csináltam.
2020. máj. 31. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!