Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Lehet baja a tőle? 10 hónapos...

Lehet baja a tőle? 10 hónapos a kisfiam.

Figyelt kérdés
Lehet én vagyok maradi, de 1 éves koráig nem akartam adni a kisfiamnak se tejet se tojásfehérjét. Ma a nagyszülők vigyáztak rá és amikor mentünk érte akkor a mamája mondta hogy a tata adott neki süteményt amibe ugye tojásfehérje van már párszor volt ebből konfliktus hogy ne tömje mindennel a gyereket azt hittem a nagyi figyel rájuk, de állítolag 2percre nem figyelt oda és már etette is.
2020. jan. 11. 17:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
31%
Gond lehet, ha arra érzékeny. Helyes, hogy figyelmes vagy. Az igazi gond az, hogy anyádék felelőtlenek és lexarják azt, hogy te felnőtt vagy és a gyerek a tied, annak semminemű nevelésébe, etetésébe belszólniuk nem lehet. Nálunk is eljátszott anagymami 4 éve a kanál cukros fagyit, holott tudják,hogy nem eszónk cukrot és xart,pláne nem a gyerek. Azóta egy másodpercre nem marad velük a gyerek felügyelet nélkül. Ennyi.
2020. jan. 11. 18:45
 12/20 A kérdező kommentje:
Muszály volt rájuk hagyni mert ügyeletre vitt be a párom... de igazábol ez szerintem nem lényeges
2020. jan. 11. 18:51
 13/20 anonim ***** válasza:
70%
Nem a gyereket félted, hanem a saját félelmeidtől nem tudsz szabadulni. Az öcsém ilyen korú kislányát a nagymama csécsi szalonnával etette. Nem hogy semmi baja nem volt és lett, de ma vegetáriánus és vékony.
2020. jan. 11. 18:58
 14/20 anonim ***** válasza:
66%

Attól,hogy xy felnevelt 5 gyereket,még nem jelenti azt, hogy okos is a témában.

Attól,hogy xy gyerekének nem lett baja, "sőt", az még nem jelenti azt, hogy ez helyes és veszélytelen.

2020. jan. 11. 19:53
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
10 hónapos a fiam. A védőnő mondta, hogy indirekt módon (süti,tészta) eheti a tojást. Direkt módon (tojásrántotta), ne kapja.
2020. jan. 11. 19:57
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

14# nem kell diploma ehhez.. Ösztönök is súgnak jobb helyen 😉

Anyák volnánk... Nem a külvilágnak megfelelni akaró divatmamik!

Sőt tovább megyek.. Ezt a kérdést "OKOS" Nő ki sem írja 🙃

2020. jan. 11. 20:46
 17/20 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs jogod ilyeneket írni kedves utolsó... tovább megyek én azt kérdeztem, hogy lehet-e tőle baja nem azt hogy "OKOS" vagyok-e vagy sem. Tőlem azzal eteted a gyerekedet amivel akarod nem szólok bele akkor kérlek te se oktass ki! Köszönöm!
2020. jan. 11. 21:22
 18/20 A kérdező kommentje:
Meg még tovább megyek... nem tudod, hogy eddig mi történt velünk...a kicsivel... tehát szerintem normálisan tettem fel a kérdést
2020. jan. 11. 21:23
 19/20 anonim ***** válasza:
84%

A tojásról pont olvasni olyan ajánlást is, hogy minél korábban jó bevezetni.

Én 7 hónapos korában pár hét különbséggel bevezetten a fehérjét és sárgáját is (direkt módon főtt tojásként), aztán az összes többi tejterméket ette már 8 hónaposan, pár nappal a szülinapja előtt pedig kapott tejet (de már előtte sem sikítottam ha pl tejes sütibe kóstolt). Diót és mogyorót is 10-11 hónaposam már evett (daráltat). És ezt a bevezetős procit sem csináltam, kapott 1x kicsit, legközebb többet.

Viszont. Ezekről én döntöttem, elolvastam az ajánlásokat, mérlegeltem, és tudtam, hogy újat kap a gyerek, tehát figyeltem. Nálunk nincs ételallergiás, nem vagyunk àltalában immunbeteg család semelyik ágon és a gyerek hozzátáplálása is jól haladt, mindent picit korábban kapott és mindent jól meg is evett.

Azt hogy kipróbalatlan ételeket adogassanak a rokonok, az szerintem tök gáz. Egyrészt tényleg lehet allergia, és még jó ha kiderül mi okozta, másrészt tiszteletlenség a szülő felé, bár a tata valószínűleg ezeket nem mérlegeli.

Nem lesz most baj sztem és nem is haragudnék rájuk, de jogod van ahhoz, hogy bárki, aki a gyerekeidre vigyáz, a Te utasításaid szerint járjon el. Evés, kèpernyőidő, meseválasztás, játékvásárlás, programok stb terén.

2020. jan. 11. 21:31
 20/20 anonim ***** válasza:
77%

Én úgy tudom, hogy ha a sárgájára nincs allergiás reakció, és másra sem allergiás, akkor elvileg mehet a fehérje is 1 éves kor alatt. Persze rengeteg különféle ajánlás van.

De szerintem kicsi az esélye, hogy baja legyen, azért figyelgessed. Bár kicsi az esélye, de lehetett volna gond belőle. Persze balesetek előfordulnak, nekem a fiam a nagyszülők kertjében leszüretelte a málnát, mikor még nem volt bevezetve (és határeset volt a kora alapján), de úgy képzeld el, hogy tömte magába :) szerencsére nem lett gond. Lányomnak olyan bebiételt adtam, amiben tej (!) volt, utólag vettem észre, ott sem lett gond.

2020. jan. 11. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!