Lehet baja a tőle? 10 hónapos a kisfiam.
Attól,hogy xy felnevelt 5 gyereket,még nem jelenti azt, hogy okos is a témában.
Attól,hogy xy gyerekének nem lett baja, "sőt", az még nem jelenti azt, hogy ez helyes és veszélytelen.
14# nem kell diploma ehhez.. Ösztönök is súgnak jobb helyen 😉
Anyák volnánk... Nem a külvilágnak megfelelni akaró divatmamik!
Sőt tovább megyek.. Ezt a kérdést "OKOS" Nő ki sem írja 🙃
A tojásról pont olvasni olyan ajánlást is, hogy minél korábban jó bevezetni.
Én 7 hónapos korában pár hét különbséggel bevezetten a fehérjét és sárgáját is (direkt módon főtt tojásként), aztán az összes többi tejterméket ette már 8 hónaposan, pár nappal a szülinapja előtt pedig kapott tejet (de már előtte sem sikítottam ha pl tejes sütibe kóstolt). Diót és mogyorót is 10-11 hónaposam már evett (daráltat). És ezt a bevezetős procit sem csináltam, kapott 1x kicsit, legközebb többet.
Viszont. Ezekről én döntöttem, elolvastam az ajánlásokat, mérlegeltem, és tudtam, hogy újat kap a gyerek, tehát figyeltem. Nálunk nincs ételallergiás, nem vagyunk àltalában immunbeteg család semelyik ágon és a gyerek hozzátáplálása is jól haladt, mindent picit korábban kapott és mindent jól meg is evett.
Azt hogy kipróbalatlan ételeket adogassanak a rokonok, az szerintem tök gáz. Egyrészt tényleg lehet allergia, és még jó ha kiderül mi okozta, másrészt tiszteletlenség a szülő felé, bár a tata valószínűleg ezeket nem mérlegeli.
Nem lesz most baj sztem és nem is haragudnék rájuk, de jogod van ahhoz, hogy bárki, aki a gyerekeidre vigyáz, a Te utasításaid szerint járjon el. Evés, kèpernyőidő, meseválasztás, játékvásárlás, programok stb terén.
Én úgy tudom, hogy ha a sárgájára nincs allergiás reakció, és másra sem allergiás, akkor elvileg mehet a fehérje is 1 éves kor alatt. Persze rengeteg különféle ajánlás van.
De szerintem kicsi az esélye, hogy baja legyen, azért figyelgessed. Bár kicsi az esélye, de lehetett volna gond belőle. Persze balesetek előfordulnak, nekem a fiam a nagyszülők kertjében leszüretelte a málnát, mikor még nem volt bevezetve (és határeset volt a kora alapján), de úgy képzeld el, hogy tömte magába :) szerencsére nem lett gond. Lányomnak olyan bebiételt adtam, amiben tej (!) volt, utólag vettem észre, ott sem lett gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!