Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 13 hónapos a fiam, idaig...

13 hónapos a fiam, idaig minden ételt teljes fűszer só cukor mentesen etettük. Nem volt semmi édesség sem, de ma rokonoknál evett szaloncukrot és sütit amiben kakaó meg cukor és ki tudja mi volt. Lehet gond belőle?

Figyelt kérdés
2019. dec. 28. 20:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
93%

A mértékletesség a lényeg. Egy elhízott ember nem attól lesz kövér mert néhány naponta megeszik egy csokit hanem mert a nap minden pontjában egészségtelenül eszik.

Nekem az apám csinálta velem ugyanezt pici koromtól. Mi volt a jó benne hogy 12-13 éves koromig semmit nem "bűnözhettem"? Az hogy lett zsebpénzem majd saját keresetem és csokifüggő lettem. Annyira boldog voltam mikor vehettem egy-egy hambit hogy sokat vettem mert nem tudtam meddig csinálhatom ezt. Hogy mi lett belőle? A "tökéletes" 45kg-ből 110kg lettem.

De te csak csináld ahogy jónak látod :)

2019. dec. 29. 09:08
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha így vezetted be az ételeket lesz baja felnőtt korában ha nem lesz olyan fanatikus mint te. Sem a kakaó sem a fokhagyma nem káros... Sőt. De persze a te életed te gyereked azt csinálsz amit akarsz.
2019. dec. 29. 09:59
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez amit a 21-es ír, csak nagyon nagy mákom van, és elhagyva a 30-at sem vagyok még 50 kiló. De full csokifüggő vagyok, emellé fogmosás függő is, mert rettegek hogy kirohad a fél fogsorom emiatt :D És évekig nekem sem adtak semmi édességet a szüleim, nagyiknál kaptam rá. Tök felesleges ez a mindenmentes sz.rság. A bio sem igazából bio manapság, és a gyerek életét nehezíted meg állatira, ha úgy szoktatod, hogy nem térhet be egy pékségbe egy kifliért vagy egy gyorsétterembe egy hamburgerért (alkalmanként, nem kell ott étkezni nonstop), vagy hogy egy szülinapi bulin semmiből nem ehet, amiből a barátai.
2019. dec. 29. 16:19
 24/28 anonim ***** válasza:
65%

11-esnek!

[link]

Ha már ennyire okos vagy....

2019. dec. 29. 19:29
 25/28 anonim ***** válasza:
87%
Ez a cikk az eperjoghurttal... a zsír lassítja a cukor felszívódását.
2019. dec. 29. 19:39
 26/28 anonim ***** válasza:
0%
Nagy itt a sötétség...Értelmes gyerek megérti,miért nem jó a cukor és nem zabálja titokban. Mindenre van egészséges és élvezhető alternatíva. De mindegy. Van,aki cukorral zabáltatja a gyerekét és soha sem fogja felfogni,ez miért rossz (ebben a függőség miatt nincs mértékletesség),mert az ő agya is gyenge lett a cukortól és van,aki felelősen neveli a gyerekét. Kár erre időt és energiát pocsékolni. Az elcseszett egészségű és idegrendszerű gyerekek pedig arra lesznek jók,hogy megéljenek azok belőlük,akik majd a problémáikat fogják helyretenni. Sarkítva, gonoszan,de őszintén.
2019. dec. 29. 19:40
 27/28 anonim ***** válasza:
94%

Jaja, inkább nyomasd neki a sztíviát, amitől végigfossa az életét.

Nem azt kell megtanítani a gyereknek, hogy a cukor a sátán, hanem azt, hogy mi a mértékletesség. Ha egy gyereknek soha nem adsz édességet, nem fogja tudni, mi a mérték, és zabálni fog, mint két korábbi válaszoló. Ugyanez más területeken is igaz. Ha tűzzel vassal tiltod az alkoholtól, az első adandó alkalommal, amikor kikerül a kontrollod alól. sakáltalaj részegre issza magát.

2019. dec. 29. 19:51
 28/28 anonim ***** válasza:
90%

Hogy én csokiimádó létemre hogy az égbe tudtam elvégezni egyáltalán az iskoláimat, azt sem értem. Meg amikor az 5 nyelven beszélő 34 évesen nagykövet-helyettes barátnőmmel kürtőskalácsozunk...

Valami zavar lehet az erőtérben.

Viccet fèlretéve, nem értem, mért ne lehetne mértékletesseg. Olyan mintha azt mondanád, hogy alkohol terén csak absztinensek és alkoholistàk léteznek.

A gyerek meg igen, amíg burokba zárod és csak Te meg a kiválasztott cukormentes óvoda hat rá, addig persze hogy visszamondja és hiszi amit bemagoltattál vele. Főleg ha azt se tudja mi a cukor, mert sose evett. A gond később jön, ahogy írták.

2019. dec. 29. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!