6 hónaposom ehet házi füstölt kolbászt?
Én nem a fűszeres étel miatt, hanem a nagyban nyerssege miatt. Főleg, hogy ez házi is, a boltit sem adnám.de az legalább ki van vizsgálva. És ha bélfertőzése lesz? Mehettek a kórházba...
Ferjeddel erelyesebbnem kellene lenned, hogy az ő szervezete erre nincs kész. Előbb adtam volna JÓL ÁTSÜTÖTT, FŐZÖTT húst, mint kolbászt...
Nem, de belehalni nem fog. Azért elképzelem, ahogy egy hathónapos gyerek letol egy szál gyulait... Ugyan már, nyammoghatott egy falaton, aztán ennyi.
Ettől még nem kéne, mert a fűszeres-zsíros baromira nem ekkora babának való, jól megfosathatja. Nagyfater játszotta el anyámmal (igaz akkor anyu 8 hónapos volt), hogy megetette körömpörivel. Fosott egyet a gyerek, nagyanyám jól leordította a fejét, de senkinek semmi baja nem lett.
Viszont ilyen majomnak gyereket szülni se semmi.
Pedig botulinizmusban meg lehet halni. Nyilván nem hiszem, hogy pont ő fog, de ez nem játék, és igen, úgy derült ki az ilyen "nagyapám is ezt ette mégis ember lett belőle" okosságokkal ellentétben, hogy pár baba azért meghalt benne.
Amúgy a felnőtt botulinizmus is ritka, én mégis láttam, hetekig lèlegeztetőgèpen volt miatta az érintett.
13, még pont hogy belehalhat. Már leírták miért. Csak füstölt tilos 1 éves korig. Nem viccből. Nem divatból.
Nem állja meg a helyét a "mi is felnőttünk", mert valaki emiatt pont NEM. Így jöttek rá, hogy hülye ötlet.
14-15, olvassátok már át, senki nem mondta, hogy OK, ami történt, de kár itt gerjeszteni a feszkót, és csinálni az unatkozó anyukák kedvenc tevékenységét, a másik riogatását.
A botulizmus extrém ritka itthon, nincs havonta egy az országban a közel 10 millió emberre. Pedig mindenki nyakra-főre desznyót vág, és nyugodtan elhihetitek, hogy sokan belezabálnak a nyers húsba, és bizony a gyereket is megetetik vele.
Ismétlem, a kérdésben leírt eset ostobaság a javából, de ez a botulizmus meg lisztéria cirkusz, amit itt a mézzel, kolbásszal meg a camambert sajttal, stb csinálnak... teljesen felesleges. A gyerek jó eséllyel max. fosni fog (vagy azt sem).
De, többen írták, hogy oké.
Tényeket írtam, hogy ettől kiben mi gerjed, nem az én felelősségem.
Havonta 1 botulinizmus elég sok amúgy...
Másrészt a feleség szól hogy vmi tilos és a férj megeteti a gyereket. Ez vmi igazi jómagyar zsírfaló disznó pali lehet amúgy, aki csakazértis abban lesz nagy legény, hogy hozzáértés nélkül tibeszrja az asszonyt.
Ez egy nagyon súlyos ételmérgezés, konkrétan egy neurotoxin, hetekig tartó lèlegeztetést igényel, mint a másik kérdésnèl írtam, nem tudom, mennyi emiatti csecsemőhalált tartasz megengethetőnek vagy többtízmillió/fő orvosi kezelést, ha egyszer 2féle étel adásának kerülésével megelőzhető.
Agyhártyagyulladás ellen akkor ne oltsunk, ugye? Nem olyan ritka az, és a meghalás benne se ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!