Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 6 hónaposom ehet házi füstölt...

6 hónaposom ehet házi füstölt kolbászt?

Figyelt kérdés
Két hete vágtunk disznót, a férjem már ott is mondogata mennyire fog izleni a babócának a kolbász én megmondtam neki hogy biztos nem kaphat belőle a gyerek de nem érdekelte és ma amig nrm figyeltem addott neki. Mert hogy szerinte én csak hisztizek és semmi baja nem lesz, de a védőnő is megmondta hogy nem lehet neki fuszerest adni. Kulönben is tiszta hülye még a disznó bökést is végig akarta nézetni vele ahogy ott visít mert szerinte a fiu gyereknek ezt is meg kell tanulni hogy majd később tudjon segíteni.

2019. dec. 15. 16:13
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
89%

Én nem a fűszeres étel miatt, hanem a nagyban nyerssege miatt. Főleg, hogy ez házi is, a boltit sem adnám.de az legalább ki van vizsgálva. És ha bélfertőzése lesz? Mehettek a kórházba...

Ferjeddel erelyesebbnem kellene lenned, hogy az ő szervezete erre nincs kész. Előbb adtam volna JÓL ÁTSÜTÖTT, FŐZÖTT húst, mint kolbászt...

2019. dec. 15. 16:48
 12/33 anonim ***** válasza:
84%

Nem, de belehalni nem fog. Azért elképzelem, ahogy egy hathónapos gyerek letol egy szál gyulait... Ugyan már, nyammoghatott egy falaton, aztán ennyi.

Ettől még nem kéne, mert a fűszeres-zsíros baromira nem ekkora babának való, jól megfosathatja. Nagyfater játszotta el anyámmal (igaz akkor anyu 8 hónapos volt), hogy megetette körömpörivel. Fosott egyet a gyerek, nagyanyám jól leordította a fejét, de senkinek semmi baja nem lett.

Viszont ilyen majomnak gyereket szülni se semmi.

2019. dec. 15. 16:56
 13/33 anonim ***** válasza:
84%

Pedig botulinizmusban meg lehet halni. Nyilván nem hiszem, hogy pont ő fog, de ez nem játék, és igen, úgy derült ki az ilyen "nagyapám is ezt ette mégis ember lett belőle" okosságokkal ellentétben, hogy pár baba azért meghalt benne.

Amúgy a felnőtt botulinizmus is ritka, én mégis láttam, hetekig lèlegeztetőgèpen volt miatta az érintett.

2019. dec. 15. 17:12
 14/33 anonim ***** válasza:
91%

13, még pont hogy belehalhat. Már leírták miért. Csak füstölt tilos 1 éves korig. Nem viccből. Nem divatból.

Nem állja meg a helyét a "mi is felnőttünk", mert valaki emiatt pont NEM. Így jöttek rá, hogy hülye ötlet.

2019. dec. 15. 17:19
 15/33 anonim ***** válasza:
45%

14-15, olvassátok már át, senki nem mondta, hogy OK, ami történt, de kár itt gerjeszteni a feszkót, és csinálni az unatkozó anyukák kedvenc tevékenységét, a másik riogatását.

A botulizmus extrém ritka itthon, nincs havonta egy az országban a közel 10 millió emberre. Pedig mindenki nyakra-főre desznyót vág, és nyugodtan elhihetitek, hogy sokan belezabálnak a nyers húsba, és bizony a gyereket is megetetik vele.

Ismétlem, a kérdésben leírt eset ostobaság a javából, de ez a botulizmus meg lisztéria cirkusz, amit itt a mézzel, kolbásszal meg a camambert sajttal, stb csinálnak... teljesen felesleges. A gyerek jó eséllyel max. fosni fog (vagy azt sem).

2019. dec. 15. 17:30
 16/33 anonim ***** válasza:
72%

De, többen írták, hogy oké.

Tényeket írtam, hogy ettől kiben mi gerjed, nem az én felelősségem.

Havonta 1 botulinizmus elég sok amúgy...

Másrészt a feleség szól hogy vmi tilos és a férj megeteti a gyereket. Ez vmi igazi jómagyar zsírfaló disznó pali lehet amúgy, aki csakazértis abban lesz nagy legény, hogy hozzáértés nélkül tibeszrja az asszonyt.

2019. dec. 15. 17:35
 17/33 anonim ***** válasza:
45%
Nem, az marha kevés, mert bármely más eredetű ételmérgezés/fertőzés sokkal gyakoribb, és több halált okoz. Ugyanannyi az esélye a botulizmusra, mint hogy meghal(!) agyhártyagyulladásban vagy SMA I-et diagnosztizálnak nála. Magyarul kva kicsi az esélye...
2019. dec. 15. 17:42
 18/33 anonim ***** válasza:
78%
Ja, és mielőtt megint kitalálja valaki, hogy támogatom a csecsemőkori kolbászzabáltatást, egyáltalán NEM, semmilyen formában, de a felesleges, irracionális ijesztgetés is teljesen indokolatlan. Mondom, egy ekkora gyerek meg sem bír enni szignifikáns mennyiségű kolbászt. Ami matematikailag gondot okozna, az annyira fertőzöttnek kell legyen, hogy a családnak már ki kellett volna nyúlnia.
2019. dec. 15. 17:44
 19/33 anonim ***** válasza:
85%

Ez egy nagyon súlyos ételmérgezés, konkrétan egy neurotoxin, hetekig tartó lèlegeztetést igényel, mint a másik kérdésnèl írtam, nem tudom, mennyi emiatti csecsemőhalált tartasz megengethetőnek vagy többtízmillió/fő orvosi kezelést, ha egyszer 2féle étel adásának kerülésével megelőzhető.

Agyhártyagyulladás ellen akkor ne oltsunk, ugye? Nem olyan ritka az, és a meghalás benne se ritka.

2019. dec. 15. 17:47
 20/33 anonim ***** válasza:
88%
19 még annyi, hogy a csecsemőben nemcsak a botulinum toxin a gond, hanem hogy a baktérium is kolonizálja a beleket, tehát másként is hat, mint a felnőtteknél.
2019. dec. 15. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!