Ki mikor és mivel kezdte a mellétáplálást? A mikornál napszakot is kérdeznék.
Most múlt 3 hónapos a babó... Tejem szerencsére van annyi amennyi... 😀 vhol már 4 hónaptól mondják h lehet ismertetni az ízekkel vhol meg csak 6 hónaptot írnak.
Ti mikor kezdtétek mellétáplálni?
Én mindig reggel vagy délben etettem vele új ízeket, ha esetleg fájt tőle a hasa akkor ne estére szenvedjen vele.
A tápszeres babáknál is elég a 6 hónap én 5 hónaposan kezdtem, majdnem 6volt. Igazából nagyon szépen haladt nem volt semmilyen probléma, sztem várj még vele egy kicsit. Főleg, hogy van tejed.
Tapszeres volt a harom gyerekem, 6 honaposan kezdtem hozzataplalni mindegyiket. Rendszerint alma es edesburgonya volt az elso gyumolcs/zoldseg, amit adtam, illetve tejpep es zabkasa, de anyatejes babanal a tejpep lenyegtelen.
Altalaban ket etetes kozott kostoltattam, amikor nem voltak mar tele, de meg nem voltak nagyon ehesek sem es igyekeztem keso delelotti/kora delutani orakban kostoltatni, amikor elotte aludtak is egy jot es farsdtak sem voltak.
Ehes/faradt/almos/frissen jol lakott babat nehez etetni, ezeket igyekeztem elkerulni.
A fiam tápszeres sajnos 4 hósan kellett kezdenem mert már nem volt tápláló neki a tápszer hiába váltottunk másikra,a gyerekorvos ajánlotta és azóta szépen hízott is.
Almával kezdtem ebéd időben. Most 8 hónapos és 3 étkezés van kiváltva,darabosat is eszik illetve azt is amit mi.
Akkor, amikor az érettség összes jelét mutatta.
- minimum támaszkodva megül
-nyelvkiötlő reflex leépült (nem tolja ki a falatot)
-tud fogni, nyúl a tárgyakért (idegrendszeri érettség)
-érdeklődik az ételek iránt, cuppog, tátog.
Általában 6 és 9 hónapos kor között érnek meg erre.
Elsővel korábban kezdtem, eredmény: 10 hónapos koráig semmi nem kellett neki (akkor teljeítette a fentieket maradéktalanul)
Másodikkal megvártam, nála 8 hónaposan jött el az idő, "rögtön" jól evett köszönhetően a türelmemnek
Anyatejes babával 4 hónaposan kezdtem a mellétáplálást. Nagyon érdekelték az ízek, imádta az almát :). De sajnos az emésztőrendszere még nem volt érett rá. De őt nagyon érdekelte minden gyümi, zöldség. Nagyon jó evő volt 3 éves koráig :). Azóta is, de már nem eszik meg mindent.
Amúgy tejem is volt bőven 2 évig. A védőnő és a gyerekdoki mondta egyetértve hogy kezdjem el a mellétáplálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!