Mikor szoktátok a baba ételét elkészíteni?
Fiam sajnos nagyon keveset alszik napközben. Még változó, de legrosszabb esetben 2x 20 percet kb (van, hogy többet, de nem tudom előre, így néha nem merek belekezdeni dolgokba..)
Ha ébren van, akkor meg nem nagyon van egyedül el magában...ha beteszem a járókába néha eljátszik, de leginkább nyűglődik és nyafog benne, a pihenőszékkel kiültetem magamhoz a konyhába egy darabig bevált, de már ficánkol, ki akar belőle mászni és egy idő után frusztrált lesz emiatt és sír... a szőnyegre nem merem tenni mert elmászik bárhova.
Szóval nem mindig tudok tőle a konyhában tevékenykedni. Most kezdtük a hozzátáplálást, eddig apa besegített és így megoldottam, ma orvosnál is voltunk így nem maradt idő sem, boltit vettem sajnos (dm bio, ami talán nincs telenyomva cukorral).
A tűzhelyre rakással nincs gond, az pár perc, és talán a botmixert is elnézegetné a pihenőszékből, de a hozzávalók pucolása és felszeletelése nem tudom, hogy lehetne megoldott. Ti babátok mit csinál addig? Vagy alvás közben kezdjek bele, aztán ha felébred felébred? Sírni hagyni sehol nem szeretném. Vagy oldjam meg apával hétvégén a nagy részét (több adagot előre főzni, esetleg lefagyasztani), és ha mégis kell akkor bolti belefér?
Az ilyen kérdések olvasás közben nem értem meg, hogy miért van sok anyuka annyira a hordozás ellen. Én bármikor, bármit meg tudtam csinálni, mert felpattintottam a gyereket, énekeltem, táncoltam, a gyerek nevetgélt, én meg tudtam csinálni a dolgomat.
Aztán általában erre jön a válasz, hogy hát én biztos nem fogok hordozni, azt meg hogy gondoltad, hát nem akarok én kenguru csinálni magamból.
Reakcióm: akkor szenvedjél basszus, de halkan tedd, és ne panaszkodjál.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: akkor főztem, amikor a mi ebédünket is. Általában 9-10 körül. Volt, hogy elvolt körülöttem a fazekakkal, de volt mikor ordított torka szakadtából. Ilyenkor jött jól a hordozó, felpattintottam a gyereket a hátamra és folytattam a főzést. Én biztos nem fogok este 10kor főzni, csak azért, mert a gyerek alszik, és akkor hagy főzni. Nem a gyerek köré építem az életem, hanem a gyereket építem bele a saját kialakult életembe.
Múltkor fogorvosnál is úgy voltam, hogy a gyerek ott aludt a mellkasomon a hordozóban. Én biztos nem fogok arra várni, hogy valaki vigyázzon a gyerekre, hogy el mehessek fogorvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!