Mikor szoktátok a baba ételét elkészíteni?
Fiam sajnos nagyon keveset alszik napközben. Még változó, de legrosszabb esetben 2x 20 percet kb (van, hogy többet, de nem tudom előre, így néha nem merek belekezdeni dolgokba..)
Ha ébren van, akkor meg nem nagyon van egyedül el magában...ha beteszem a járókába néha eljátszik, de leginkább nyűglődik és nyafog benne, a pihenőszékkel kiültetem magamhoz a konyhába egy darabig bevált, de már ficánkol, ki akar belőle mászni és egy idő után frusztrált lesz emiatt és sír... a szőnyegre nem merem tenni mert elmászik bárhova.
Szóval nem mindig tudok tőle a konyhában tevékenykedni. Most kezdtük a hozzátáplálást, eddig apa besegített és így megoldottam, ma orvosnál is voltunk így nem maradt idő sem, boltit vettem sajnos (dm bio, ami talán nincs telenyomva cukorral).
A tűzhelyre rakással nincs gond, az pár perc, és talán a botmixert is elnézegetné a pihenőszékből, de a hozzávalók pucolása és felszeletelése nem tudom, hogy lehetne megoldott. Ti babátok mit csinál addig? Vagy alvás közben kezdjek bele, aztán ha felébred felébred? Sírni hagyni sehol nem szeretném. Vagy oldjam meg apával hétvégén a nagy részét (több adagot előre főzni, esetleg lefagyasztani), és ha mégis kell akkor bolti belefér?
Első: Ezt így honnan? Hol borult el az agyam? Még nem tanulmányoztam a bébiételeket, mint mondtam most kezdtük a hozzátáplálást, akkor ott a boltban hirtelen azt láttam meg. Mert a kecskeméti pl. cukros. És nem akarom adni, tekintve hogy a fél család cukorbeteg. De azóta nézegettem a neten, és látom, hogy Hippben és a babylove-ban sincs pl. cukor.
De most ebbe komolyan miért kellett belekötni? :D Olyannyira tökmindegy részlete volt a kérdésemnek... és egy szóval nem panaszkodtam a bébiételekről, csak azt mondtam hogy cukormenteset szeretnék adni, és készíteni is szeretnék neki. :D Töltsd ki a frusztrációidat máshol, köszi.
Második: köszi a választ! Ő fél 7 körül kel, így én is akkor (az éjszakáink néha még sajnos brutálisak) meg apát sem akarom felzavarni a zajongással (kis lakásban vagyunk), viszont mostanában 8-9 között mindig visszaalszik, az jó alkalom lehet...sajnos teraszom nincs, meg semmi ilyesmi, úgyhogy hang az van :( turmixolni tuti akkor kell majd, ha már felébredt.
Hát a családnak mikor főzöl akkor? Mennyi idős ez a baba?
Én igyekszem amúgy alvás alatt megcsinálni, de hát ezek elég gyorsan megvannak, kb 2 zöldséget kell meghàmozni és felvágni.
Nálunk nincs pihenőszék, igyekszem letenni a lànyt (van egy kis elkerítetlen játszósarok illetve garázdálkodhat a földön is), ha nem bírja megy babakocsiba ill most már etetőszèkbe (de ezek ugye nem szabad mozgás).
Végső esetben ha nagyon hisztériás és pl sütök vagy húst rántok én hordozóban a hátamra csapom és táncikálok énekelek munnka közben.
Meg hát ezeket váltogatom. Ahogy èpp bírja.
Hagytam szabadon mászni
Általában nem egy étkezésre csináltam neki..
Meg úgy az övé max 10 perc.
Akkor még külön főztem a családnak is.
Most fog a 2. Baba születni, a nagynak, nekem és apának is kell enni.
A nagy sem eszik meg még teljesen mindent, amit mi
6 hónapos.
Nem főzök, csak hétvégente apával, rendelek ételt.
(nem kérek kioktatást, hogy milyen lusta vagyok, köszi)
A "szabadon engedést" még nem tudom hogy csináljam, tudom, hogy lassan kéne, de albérletben vagyunk, nem nagyon rendezkedhetek, és csomó nyitott polc, nyitott beépített szekrény... majd valahogy meg kell oldani de egyelőre nem mászhat még bárhova egyedül sajnos. Az sem opció hogy minden nyitott részt kiüríteni, mert egyszerűen akkor nem tudjuk a dolgainkat hova tenni. Az lett volna a legjobb ha lekerítem a lakás egy részét, de nincs akkora lakás/megfelelő hely. De amúgy most pl. fél órája elvan a járókában, elmosogattam, felraktam egy mosást, stb, szóval néha szereti...Ha nyűgös olyankor meg a szőnyegen is nyűgös. És sokszor az.
Az jó, ha a bolti is okés néha, igazából ma is szerette a boltit, amit adtam neki (de a főzöttet is szívesen fogadta..de talán ez még csak az újdonság miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!