Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mi a fenéért nem akar enni?...

Mi a fenéért nem akar enni? Mindig csak a tápszer kell.

Figyelt kérdés
Nagyon ki vagyok már akadva. Folyton szórakoztat az evéssel. Lassan 1 éves lesz már de még mindig probléma az éves hiány. Először alig evett tápszert. Akkor ajánlotta az orvos hogy kezdjük el a kóstoltatást 4 hónaposan. Ment is de 8 hónaposan leállt. Ekkor segített az hogy darabokban tettem elé az ételt. Mostmar az sem jó... Megeszik 2 falatot és ordít amíg nem kap tápszert. Próbáltam joghurtot adni de akkor is kell a tápszer. Alig eszik egyébként, 120ml tápszert készítek abból 60ml-t kiöntök... De már kikészít ezzel hogy folyton csak a tápszert kéri. Mit tegyek már?
2019. szept. 4. 15:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy itt az ideje átvenned az irányítást és megszabni a határokat, korlátokat?
2019. szept. 4. 16:08
 2/5 anonim ***** válasza:

1-es, hogyan? Dugja le a torkan? Tenyleg erdekelne, ebben az esetben te hogyan szabnal hatart.

Kerdezo, le szoktatok ti is ulni enni melle? Hagyod magatol enni, vagy etetni probalod? A sulygyarapodasa, novekedese rendben van? Van eleg pisi, kaki? Hianybetegsegre utalo tunete nincs?

2019. szept. 4. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:
A kiskanálkommandó oldalán vannak ilyen helyzetre kiterjedő információk is, esetleg nézd meg ott..
2019. szept. 4. 17:16
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

“hogyan? Dugja le a torkan? Tenyleg erdekelne, ebben az esetben te hogyan szabnal hatart.”

Úgy, hogy nem hagyja rá. Ha csak csokit enne (extrém példa) akkor nem adna neki semmi mást, ha elég kitartóan üvölt érte? Az éhes gyerek jó étvággyal megeszik mindent. Kivéve, ha megtanítják neki, hogy kitartó sírással bármit elérhet, akár a kajacserét is.

2019. szept. 4. 17:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csináltam, hogy 2 félével készültem etetésre. Ha az egyik nem volt jó, odaadtam a másikat. Ha az se volt jó, szevasz tavasz, következô fôétkezésnél találkozunk. A tápszerre is be lehet állítani rendszert, hogy mikor kap a gyerek. Persze, ilyenkor van ordítás meg ellenkezés, de ha sikerül következetesnek maradni, megszokja a gyerek a rendszert. Az én fiam 10 hónaposan kezdte a "fényevést". Persze mint minden anya, én is kétségbe estem és elkezdtem ugrálni a gyerek körül és 5-6 félével kínálni. A gyerek meg élvezte, hogy csak és kizárólag körülötte ugrálok. Pár hét után megelégeltem ezt a cirkuszt, és stílust váltottam. ;)
2019. szept. 4. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!