Hozzátáplálás ha nem jól viselkedik?
Nem fogzik? Általában akkor kevesebbet esznek. Én volt hogy evés előtt megfürdetem ebben a melegben, pancsol egy kicsit, kihúzza a víz jobban esett a kaja. Aztán még volt hogy kanalat tettem a kezébe, addig elgondolkodott, nézegette és
bekapott néhány kanál pürét. Persze, ha nem éhes nem fog enni.Az enyémet nem lehet megtömni, ha nem akar, száját becsukja és elfordítja a fejét.
Szerintem ne nyúzd, ha feszkó és cirkusz van a kaja körül, akkor ez az érzelmi állapot állandósulni fog. Nem egy és nem két gyereket ismerek, akik 9-10-11-12 honaposan kezdtek el enni. Az enyém 8 hónaposan, például. Egyáltalán nem vagytok elkésve semmivel sem.
Illetve ha még nem ül, akkor gondolom nem is mászik aktívan. Ha elkezd erősen mozogni, megjön az étvágya is.
Utolsó voltam. Szóval próbáld meg melegen/hidegen adni, hátha valamelyiket elfogadja. Vagy készítsd hígabbra/darabosabbra, lehet az utóbbi fog jobban tetszeni.
De persze lehet simán fogzás miatt, a fiam is pár napig pár kanállal nem evett többet amikor fogzott.
Jelenleg arra tanítod, hogy ha ellenkezik, akkor utána megkapja a tejet.
Most hagyd el a hozzátáplálást legalább egy hétig, hogy kicsit a feledés homályába kerüljön a dolog, utána pedig fokozatosan kezd el a dolgot és olyan időpontban, amikor tudod, hogy már valóban éhes. Érdemes volna először egyszerűen tejet adni neki kanálból, hogy magához a kanálból történő evéshez kellemes élménye kapcsolódjon. Keverhetsz a hozzátáplálni kívánt bármihoz is tejet, hogy jobban elfogadja. Fontos lenne az is, hogy a hozzátáplálást akkor hagyd abba és kezd el tejjel kínálni, amikor még elfogadja a kanálból az ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!