Azok a nők, akiket elhagyott a gyermekük apja, szülői segítségre sem számíthatnak és saját ingatlanuk sincs, tehát bérelniük kell, mégis hogy csinálják?
Anyukám. Nem tudom, hogy csinálta, nekem is nagyon nehéznek tűnik. Dolgozott mindig, azelőtt, hogy apukámat megismerte, mert akkor is, amikor szétmentek. Először csak egy szobát bérelt, utána egy lakrészt. Aztán hitellel saját lakás. Szerencsére mindig, folyamatosan volt munkája, soha nem volt munka nélkül. Az alap dolgok, lakhatás, étel megvolt. De nagyon pluszban nem jutott másra.
De most nagyon elszálltak a lakásárak, albérlet árak. Most biztosan nehezebb, mint akár 5-10 éve.
Hát nem tudom, én a saját példám tudom, nettó 350 ezer körül keresek, + a 12ezer családi. Szülői segítségem nincs, nem lenne nekem sem. Meg hát gyerektartást is csak kapnék.. Szóval olyan 400 ezer körül lenne a bevételem, és ellennénk szerintem. De amúgy is enyém a fél ház, szóval inkább a férjem költözne, nem nekünk kellene menni.
Szerintem nem szabad úgy gyereket vállalni, ahogy itt sokan írják nők.. "18 éves vagyok, a párom jól keres, el nem vetetem..." Úgy kell, hogy egyedül is megélj. Nem csak elhagyhat a párod, lehet beteg is vagy még rosszabb..
Ismerek több egyedülálló anyát, kolleganőim közt, de ők is hasonlóan keresnek mint én, és ők maradtak a "közös" házban szóval jól élnek.
Ilyet mint te írsz nem ismerek, így nem tudok nyilatkozni mit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!