Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valaki szereti a gyerekét,...

Ha valaki szereti a gyerekét, azt értem, de unokáért hogy lehet rajongani?

Figyelt kérdés

Leegyszerűsítve,nem közvetlenül az emberhez tartozik,és egy másik,úgymond idegen ember közreműködésével jött létre.Akinek lánya van,oké,de akinek fia van,az hogy fogja fel ezt ? Mert ugye a meny,a saját anyját engedi magához inkább közel terhesség idején,sok mindent csak vele beszél meg,sok minden úgy történik,ahogy ő szeretné,minden körülötte forog.Tehát értem hogy a fiam gyerekéről van szó,de érzelmileg szerintem kevésbé lehet kötődni ilyenkor az unokához,mint a másik esetben.

Úgy őszintén,úgy magadban,te hogy vélekedsz erről ?

2019. júl. 20. 10:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Én úgy vélekedek, hogy a lányomnak 3 nagyszülője van, mindhárman teljesen odavannak érte, a családtagod az unokád is, nem egy idegen gyerek, persze, hogy szereted.
2019. júl. 20. 10:46
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

A gyerekem is "csak" félig az enyém, "mégis" szeretem. Miért szeretném kevésbé a gyerekem gyerekét?

Hülye a logikád.

Egyébként a gyerekeim életében pont ugyanolyan szerepet tölt be az anyósom is nagyiként, mint a saját anyukám.

Anyósom konkrétan rajong a lányomért.

2019. júl. 20. 11:01
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
Hát ez hülye logika. Anyósom is ugyanúgy rajong az unokájáért, ugyanannyira, mint az anyám. És en vagyok a meny a történetben. Ugyanúgy meghallgattam anyós véleményet, vagy tanácsait, mint anyámét. Szoval ez elég fura észjárás a részedről. 2 fiam van, de ha majd egy nap gyerekeik lesznek, ugyanannyira fogok értük rajongani, mint azt a gyerekeim nagyszülei teszik.
2019. júl. 20. 11:05
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
Kettesnél a pont, a gyerekemnek is csak a fele az enyém. :) És nem a mennyel kell jóban lenni, hanem elvinni az unokát fagyizni, és szeretni. Nem akkora tudomány ez.
2019. júl. 20. 11:10
 5/12 anonim ***** válasza:
76%

A fiam gyereke is a "saját vérem" úgymond. Még szép hogy kötődnek hozzá a nagyszülők. Nem azért vannak odáig az unokáért mert a terhességet együtt végigdumcsizták az anyával.

A logikádnak igy semmi értelme.

2019. júl. 20. 11:27
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk mind a négyen imádják az unokát, de Apósom már az imádaton is túltesz. Ha nem szabályoznánk mindig nálunk lenne, ha meg nem látja végignézi az elmúlt hónapok képeit. Pedig csak a menye vagyok, de gondolom látja benne a fiát is :)
2019. júl. 20. 11:39
 7/12 anonim ***** válasza:
92%

Mindkét nagymama rajong a gyerekeimert, sokszor tulzoan is.

Amúgy én anyosomat ezerszer közelebb engedtem terhesseg alatt és azóta is mint anyukamat.

2019. júl. 20. 12:22
 8/12 anonim ***** válasza:
76%

Egyetértenék az előttem szólókkal, ez lenne a normális.

Sajnos azonban nagyon sok kivételezést látok az unokáknál is. De ez soha nem velük kezdődik, hanem már a saját gyerekeiket sem tudják egyformán szeretni, teljesen mindegy, hogy fiú vagy lány.

2019. júl. 20. 12:25
 9/12 anonim ***** válasza:
46%
Mikor anno anyukám barátnője nagymama lett, megkérdezte őt erről a mama-unoka szeretetről, ő azt mondta, hogy jobban imádja az unokáját, mint a gyerekét, nem az ő dolga nevelni + a problémás dolgok is a szülőre maradnak, neki csak annyi a dolga, hogy szrrá szeresse az unokát - aki a gyereknének a gyereke, szóval de, szinte hozzá tartozik. Azért, mert esetleg valaki az anyjával jobban megbeszéli a dolgokat semmi köze a gyerekkel való kapcsolathoz
2019. júl. 20. 12:50
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát tőlünk épp az imént indult haza az apósom. Rajong az unokájáért és viszont. Egyértelmű, hogy másképp szereted az unokádat, mint a gyerekedet. Előbbinél vhol sokkal könnyebb is a helyzet, hisz alig van felelőséged, majdhogynem az a dolgod csak, hogy szeresd és kényeztesd.

Másrészt én nem csak az unokáimat fogom szeretni (pedig fiam van), hanem már most szeretem a testvéreim összes gyerekét is, pedig hozzájuk sincs több közöm.

2019. júl. 20. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!