Ha valaki szereti a gyerekét, azt értem, de unokáért hogy lehet rajongani?
Leegyszerűsítve,nem közvetlenül az emberhez tartozik,és egy másik,úgymond idegen ember közreműködésével jött létre.Akinek lánya van,oké,de akinek fia van,az hogy fogja fel ezt ? Mert ugye a meny,a saját anyját engedi magához inkább közel terhesség idején,sok mindent csak vele beszél meg,sok minden úgy történik,ahogy ő szeretné,minden körülötte forog.Tehát értem hogy a fiam gyerekéről van szó,de érzelmileg szerintem kevésbé lehet kötődni ilyenkor az unokához,mint a másik esetben.
Úgy őszintén,úgy magadban,te hogy vélekedsz erről ?
A gyerekem is "csak" félig az enyém, "mégis" szeretem. Miért szeretném kevésbé a gyerekem gyerekét?
Hülye a logikád.
Egyébként a gyerekeim életében pont ugyanolyan szerepet tölt be az anyósom is nagyiként, mint a saját anyukám.
Anyósom konkrétan rajong a lányomért.
A fiam gyereke is a "saját vérem" úgymond. Még szép hogy kötődnek hozzá a nagyszülők. Nem azért vannak odáig az unokáért mert a terhességet együtt végigdumcsizták az anyával.
A logikádnak igy semmi értelme.
Mindkét nagymama rajong a gyerekeimert, sokszor tulzoan is.
Amúgy én anyosomat ezerszer közelebb engedtem terhesseg alatt és azóta is mint anyukamat.
Egyetértenék az előttem szólókkal, ez lenne a normális.
Sajnos azonban nagyon sok kivételezést látok az unokáknál is. De ez soha nem velük kezdődik, hanem már a saját gyerekeiket sem tudják egyformán szeretni, teljesen mindegy, hogy fiú vagy lány.
Hát tőlünk épp az imént indult haza az apósom. Rajong az unokájáért és viszont. Egyértelmű, hogy másképp szereted az unokádat, mint a gyerekedet. Előbbinél vhol sokkal könnyebb is a helyzet, hisz alig van felelőséged, majdhogynem az a dolgod csak, hogy szeresd és kényeztesd.
Másrészt én nem csak az unokáimat fogom szeretni (pedig fiam van), hanem már most szeretem a testvéreim összes gyerekét is, pedig hozzájuk sincs több közöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!