Mit gondoltok a Richard névről? Ti adnátok ezt a gyereketeknek?
"Richard Gere is tök jól eléldegél ezzel a névvel. Meg Richard Strauss is biztos büszkén viselte. És Oroszlánszívű Richárd is"
Érdekes amúgy, ha elolvasom a felsorolt neveket, Ricsárd Gir, Ricsárd Strausz, de az utolsó már Oroszlánszívű Rihárd... :) Soha nem gondolkodtam el ezen, ezek szerint egész életemben rosszul ejtettem a neveket. :D
Amúgy magyarban baromi kevés a hagyományosan (nem fonetikusan) elfogadott név, gondolom ez lehet a változó kiejtés hátterében. Meg a modern elamerikaisodás, szerintem a "csés" verzió onnan jöhetett.
Én nagyon szeretem. 2 favorit nevemből ez volt az egyik.
Aztán mivel nem illett a férjem vezetéknevéhez, nem ezt kapta a gyerek.
Nem tetszik.
Nem lehet tudni, hogy hogy kell ejteni.
Ricsárd, Ricsard, Rikhárd (kemény k-val) stb.
3 Richardot ismertem, ebből kettő cigány volt.
Meg amúgy is közel áll a Rikárdó névhez.
Az meg totál kisebbségi.
Nem kisebbségi név szerintem. Én nem ismerek kisebbségi Richárdot. Józsikát igen, Dominikot is, mégis adják nem kisebbségnek is ezeket is.
Nekem pl. nagyon tetszett a Kőszívű ember fiaiban a Baradlay Richárd név.
Kiejtése Magyarországon Rihárd. Szerintem gyönyörű a hangzása.
Ovis "szerelmem" is Richárd volt, ezer éve. Nem kisebbségi.
Az is jó, hogy nem annyira gyakori név, nincs belőle minden csoportban vagy osztályban öt.
Nekem erről a névről mindig ilyen tipic amcsi filmek jutnak eszembe ahogy a tökéletes anyuka felkiabál a családi vacsi előtt a fiának, hogy :
-Gyere Richárd megérkeztek a nagyiék xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!