A terhessègi tesztet azèrt ajànljàk reggel, mert sok idő telik el, vagy van valami különösebb oka?
A vesènk elvileg függetlenűl attòl hogy alszunk vagy sem, ugyanùgy vègzi a kivàlasztàst. Tehàt napközben is ugyanannyi hcg kerül a vizeletbe mint èjszaka alvàs közben. A reggeli ajànlàs oka az, hogy eltelik sok idő, mondjuk 8 òra a kèt pisi között ès azidő alatt több hcg vàlasztòdik ki mint mondjuk 2 òra leforgàsa alatt. Ezek szerint inkabb az a lènyeg hogy a lehető legtöbb idő teljen el a kèt pisi között. Ìgy napközbeni vizelet is lehet ugyanolyan biztos, ha mondjuk 8 òràja nem pisiltem màr.
Biològiàhoz èrtők, ez ìgy helyes következtetès? Vagy màskèpp van?
Nem, alvás közben más hormon szabályozza a vizeletkiválasztást. Ha nem így lenne, senki nem tudna 8órát aludni.
Ez az egyik oka, hogy koncentráltabb lesz hormonális okokból, illetve igen, a több eltelt idő.
Előttem már jól leírták miért is koncentráltabb a reggeli első vizelet.
Azonban én sem bírtam várni még pár napot, így megcsináltam. Sima x-epil teszt szépen kimutatta hogy bizony lakik valaki bent. Már 2 éves a fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!