Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Átlagosan hány évesen szülik...

Átlagosan hány évesen szülik a nők az első gyermeküket?

Figyelt kérdés
2019. jún. 26. 19:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

A világon? Nálunk? Melyik réteg? Milyen végzettséggel?

Szerintem a világra vetítve minden nőt nézve olyan 21 évesen.

2019. jún. 26. 20:11
 2/23 anonim ***** válasza:
81%
Én 29 voltam és a környezetemben ez korainak számított. Baráti, családi körben inkåbb a 35-38 év volt a jellemző első gyereknél.
2019. jún. 26. 20:12
 3/23 A kérdező kommentje:

Bocsánat nem fejtettem ki, Magyarországra értettem és mostani időszakban.

Régen anya 26 évesen nagyon öregnek számított a szülőszobán.

2019. jún. 26. 20:17
 4/23 anonim ***** válasza:
90%
Azota sokat változott a világ, nők iskolázottsága, igényei a hivatásukkal kapcsolatban, apukajelölttel kapcsolatban. Ez mind tolja ki az időpontot.
2019. jún. 26. 20:25
 5/23 anonim ***** válasza:
93%
A legutolsó felmérés alapján 29 körül emlékszem, de ebben benne vannak már a 13-14 éves cigánylányok is...
2019. jún. 26. 20:35
 6/23 anonim ***** válasza:
18%
Meg a negyvenes anyukák is, akik nagymamakorban vannak, utolsó.
2019. jún. 26. 20:44
 7/23 anonim ***** válasza:
85%
Inkább 40 évesen, mint gyerekkorban.
2019. jún. 26. 20:51
 8/23 anonim ***** válasza:
13%

Kérdezz meg 12 év múlva egy 12 éves kamaszt, mit gondol az akkor majd 30 éves anyjáról, aki tiniként szülte, és mit gondolna az 55 éves nyugdíj előtt álló anyjáról.

Majd kérdezd meg 20 és 30 évesen is, mikor pelenkázhatja a saját 70 es anyját egyszerre a saját kisgyerekével és költhet rá egy csomót, mert a nyugdíjából(haha nyugdíj:)nem tud megélni..arról nem

is beszélve, hogy nem nagyon lesznek rokonai, de legalább mindenkitől örököl, már, ha lesz mit..

A gyerek szempontjából 16 évesen jobb az anya, mint 40+évesen a menopauzai idegrohamok előtt egy két évvel..

Persze középen ideális, de ha választani kell, én az előbbit támogatom.

A gyerek iskoláskortól kerül sokba, addigra meg bőven összekapja magát egy tiniszülő, érzelmileg pedig bőven elég biztonságot nyújthat egy 16 éves is egy kisgyereknek, ahogy nő a gyerek, úgy érik be hozzá a szülő, amíg középkorúaknál fordítva van..

,16tól felfelé a gyerek szempontjából érdemes megszületni(tehát 15 évesen ha teherbe esik el lehet fogadni szerintem), az anya szempontjából várni kelle még vagy 10 évet..

Egyébként én 23 évesen szültem, de amilyen néniket látok szülőin.. ez még hagyján, de ahogy felszólalnak..

Budaörsi vagyok, itt nagyrészt értelmiségi emberekkel találkozok, szóval még csak nem is a közértes Marika szül 40esen, hanem

a felvilágosult szellemet képviselő ügyvédnők, többdiplomás elhanyagolt háztartásbeli nők..Idegesek, feszültek, frusztráltak, leharcoltak. A változó kor megviseli őket..

2019. jún. 26. 21:13
 9/23 anonim ***** válasza:
80%
Jaj, te vagy a pelenkás! Nincs kérdésem:D
2019. jún. 26. 21:21
 10/23 anonim ***** válasza:
56%
Az első gyerekemet szültem 2 honap hijan 26 évesen. Akkor kinéztek, mert öregnek számitottam a sok 20-22eves kismama közt. A másodikat 31 évesen szültem és kineztek, hogy milyen fiatal vagyok. Sokan 35 fölöttiek voltak 1.babával.
2019. jún. 26. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!