Szerintetek hogy működik ez?
Figyelt kérdés
Most itthon vagyok a 13 hónapos lányommal GYED-en,és úgy szeretnénk hogy ne kelljen vissza mennem dolgozni hanem egybe lehessek itthon a 2 picivel!Úgy terveztük hogy mire lejárna a GYED addigra lennék terhes.Hogy éri meg jobban?Mit mondjak a munkadómnak?Nem rúghatnak ki?Elég kevés a GYED-em és nem mindegy hogy miből számolják!Ha esetleg volt már valaki hasonló cipőben hogy csinálta?Kérlek segítsetek!Köszönöm előre is!2010. júl. 9. 14:14
1/2 anonim 

válasza:

Nálam úgy volt, hogy beszóltam a munkahelyemre a nagyobbik gyerekem 2 éves szülinapja előtt, hogy a Gyed lejárta után nem fogom igényelni a Gyest, mert ha nem szólok, akkor automatikusan elkezdődött volna. Aztán azt a papírt, amit adott a nőgyógyász, amin a terhességem van megállapítva, elvittem a háziorvosomnak és ő kiírt táppénzre, mivel a munkahelyemen veszélyes munkakörben dolgoztam, vegyszerekkel, stb., így veszélyeztetett terhesnek számítottam. A táppénzes papírt meg bevittem a munkahelyemre, úgyhogy minden kezdődött elölről, mint az első babával. Akinek nem sok a bruttója, annak nem kell filóznia, hogy kiveszi-e a szabikat vagy ilyesmi, mert nem számít. Kb. ugyanannyit fogsz kapni mindenből, mint eddig. Apa megigényelheti a Gyest a nagy 2 éves szülinapja után, de a szülési szabi elkezdése előtt le kell mondania, mert különben nem fogsz kapni TGyást. Egyszerre csak egy juttatás jár egy családban. Munkahelyen nyugodtan lehet mondani, hogy újra babát vársz. A nagyobbik baba miatt úgy tudom nem rúghatnak ki, mivel védett vagy 3 éves koráig talán, de pontosan ezt nem tudom, lényeg nem rúghatnak ki. De nekem a védőnő sokat segített ezügyben, kérdezd meg, lehet ő el tudná mondani ezeket személyre szabottan.
2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszodat!
2010. júl. 12. 10:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!