Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit élehet olyankor tenni, ha...

Mit élehet olyankor tenni, ha a nögyógyász nem hajlando kiirni táppénzre csak vmi igazolással amit a munkáltatom ir?

Figyelt kérdés
A helyzet a következö:13hetes terhes vagyok,van már egy 25hos kislányom.Julius 28-ig vagyok szabadságon(mivel kivettem,mondván anyagilag igy jobban járunk)juli 29-töl kéne táppénzes papir.A nögyógyogyász(sztkás)csak ugy irna ki ha a munkáltatom ad egy papirt miszerint nem tud ,más munkakörbe helyezni.A fönököm azt mondta ő még ilyet nem hallott,és nem is biztos hogy fogok tölük ilyet kapni.Mivel nagy cég és nem akarják "lejáratni magukat".Tehát mit tudok tenni,hogy felvegyenek táppénzre?Másik doki vagy házi orvos kiirhat?
2010. júl. 9. 11:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
12.07, alapból én is igazat adok neked, de azért lehet nem kellene egyből ítélkezned. Ugyan honnan ismered a kérdező munkakörülményeit? Vagy honnan ismered a főnökét? Csak tájékoztatásul: igenis van olyan főnök, aki nagy ívben leszarja azt, hogy terhes vagy (az enyém is ilyen volt), és szarik arra is, hogy te bírod, vagy nem bírod. Abszolút hidegen hagyta, hogy ha egyedül vagyok, ki fogja behurcolni a 15-20 kilós dobozokat. Én meg hősiesen dolgoztam, mondván, bírom én ezt, semmi gond. Aztán vérezni kezdtem, és a hátralévő 5 hónapot szigorúan ágyban töltöttem. Hát köszi, nagyon fantasztikus volt. Ha elmegyek betegállományba, akkor nem lettem volna nyűg mindenki nyakán 5 teljes hónapig, hanem tudtam volna hasznosan is tölteni ezt az időt. És a terhességi gyermekágyi segély összegének a számítása nem változott már elég régóta, csak a jogosultság feltételei.
2010. júl. 10. 12:18
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
12:18 és ha nem cipelted volna a dobozokat, akkor mi történt volna? SEMMI, mivel ki nem rúghat, legfeljebb az orvosi alkalmassági alapján vagy ad másik munkát vagy hazaküld a teljes munkabéreddel, te ehelyett veszélyeztetted a gyereked...
2010. júl. 10. 12:22
 13/15 anonim ***** válasza:

Na, elmehetsz a fenébe, de komolyan. Vajon akkor mit kellene csinálnia szerinted egy kismamának? Ha elmegy táppénzre, akkor szerinted lusta disznó, ha dolgozik, akkor meg felelőtlen, aki kockáztatja a gyereke életét. Akkor mi a helyes viselkedés? Komolyan mondom, neked is inkább hallgatnod kellett volna...

Tipikus provokatív ostoba ember vagy, ha van rajta sapka, azért rúgod, ha nincs, akkor meg azért. Csak tudnám, ez miért okoz neked örömet. Más nincs az életedben, aminek örülhetnél? Szerencsétlen.

2010. júl. 10. 12:47
 14/15 anonim ***** válasza:
31%

te szerintem, tanulj meg szöveget értelmezni, amúgy sem írtam sehol, hogy lusta disznó, de igenis 15-20 kg-os ládák emelgetése a baba veszélyeztetése...dolgozni ésszel is lehet....terhesen a munkáltatód nem kényszeríthet 15-20 kg-os ládák emelgetésére, sőt még akkor sem, ha nem vagy terhes (adott testtömeghez viszonyítva szabályozva van, mennyit lehet emelni egy nőnek és egy férfinak)...az a baj, hogy az alapvető munkajogi dolgokkal nincs tisztában néhány nő

ahogy írtam, ha a munkaköri kötelességed a ládák emelgetése, akkor a terhesség alkalmatlanná tesz a munkakör betöltésére, de ez nem jelenti, hogy táppénzre kell menni, a munkaadód ilyenkor köteles másik munkakört biztosítani, az állapotodnak megfelelően, ha ezt nem tudja megtenni, akkor otthon ülhetsz a teljes béredért, ennyi...

van olyan munkakör, amit terhesen is el lehet látni, a terhesség nem betegség....

2010. júl. 10. 13:56
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyok lusta,dolgozni nem akaró!!Ezt kikérem magamnak!!Több mint 10évig dolgoztam és fogok is ha lejár a 2évem,de nem fogom kockára tenni a babám egészségét és nem fogom idegenekre bizni a másik gyermekemet.Nem azért szültem,hogy más lássa el.Igen,iazad van anyáink nem tehették meg,hogy betegállományba menjenek,de nézd meg akkor mennyi vetélés illetve beteg baba született és most mennyiUgyhogy ha nem tudsz érdemben válaszolni a kérdésemre akkor légyszives ne is itélkezz 12:07-es.Egyébként meg mint már irtam kiirnak táppézre,mert a fönökség se akarja,hogy bajunk legyen.Illetve nem tud más beosztásba berakni ahol ne kéne sipekedni.Mindenkinek köszönöm a választ.
2010. júl. 10. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!