Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit élehet olyankor tenni, ha...

Mit élehet olyankor tenni, ha a nögyógyász nem hajlando kiirni táppénzre csak vmi igazolással amit a munkáltatom ir?

Figyelt kérdés
A helyzet a következö:13hetes terhes vagyok,van már egy 25hos kislányom.Julius 28-ig vagyok szabadságon(mivel kivettem,mondván anyagilag igy jobban járunk)juli 29-töl kéne táppénzes papir.A nögyógyogyász(sztkás)csak ugy irna ki ha a munkáltatom ad egy papirt miszerint nem tud ,más munkakörbe helyezni.A fönököm azt mondta ő még ilyet nem hallott,és nem is biztos hogy fogok tölük ilyet kapni.Mivel nagy cég és nem akarják "lejáratni magukat".Tehát mit tudok tenni,hogy felvegyenek táppénzre?Másik doki vagy házi orvos kiirhat?
2010. júl. 9. 11:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

a dokinak ilyen papírra nincs szüksége, nem tudom, honét vette...ráadásul, ha ilyen alapján írna ki, az oep jól meg is baccarintaná...írasd ki magad a háziorvossal, de akár dolgozhatsz is, ha meg tudod oldani a másik gyerek felügyeletét...

ha van üzemorvos, akkor viszont ő írhat igazolást, hogy a munkakörre nem felelsz meg terhesen, ez esetben a munkáltatódnak vagy másik munkakört kell biztosítani, vagy hazaküldeni és fizetni a béred

2010. júl. 9. 12:05
 2/15 anonim ***** válasza:
56%

Miért mennél betegállományba? Beteg vagy?. Mivel foglalkozol, hogy más munkakört kellene biztosítania a munkáltatódnak?

Bocs' hogy kérdezősködöm, de 13 hetes terhesen még nagyon sok időd van a szülésig. Az orvos csak akkor vesz valakit betegállományba, ha veszélyeztetett terhes. Te az vagy?

2010. júl. 9. 12:07
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a nőgyógyász nem is vehet táppénzre, csak a háziorvos. Ő kér egy igazolást a nőgyógyásztól, hogy veszélyeztetett terhesség miatt javasolja a táppénzt, és a háziorvos kiír.
2010. júl. 9. 12:17
 4/15 A kérdező kommentje:
Fizikai munkát végzek.Drogériában dolgozok ahol igencsak van mit emelgetni+cipelni.A gyerekemet nem tudom hova rakni!!De végül megoldodott a dolog,mert a munkahely killit egy igazolást igy már nem köthet bele.Amugy kedves utolso egy kismamát már az elsö pillanattol ki lehet irni táppénzre akár veszélyeztettet akár nem.Köszönöm mindenkinek a választ.
2010. júl. 9. 12:18
 5/15 A kérdező kommentje:
Bocs nem utolso a másodiknak szántam:)
2010. júl. 9. 12:18
 6/15 anonim ***** válasza:
én eleve nem értem mondjuk, minek a táppénz, ha 25 hónapos a másik gyerek, akkor még kapod a gyest, maradsz otthon a fenekeden és kész, még a gyed szempontjából is jobban járnál, valamit nagyon benéztél
2010. júl. 9. 13:34
 7/15 A kérdező kommentje:
Csak tudod a gyesböl még éhen halni sem lehet.Anyagilag igy jártunk a legjobban!!
2010. júl. 9. 14:01
 8/15 anonim ***** válasza:
Az én nőgyógyászom nem kért semmit.5hetesen azt mondtam táppénzre szeretnék menni.Már irta is a papirt a házi orvosnak.Azt sem kérdezte mit dolgozom.Menj el addig magán orvoshoz,azok sokkal lazábbak.Reméljük.Még mielött valaki meglincselne,igen nehéz munkát végzek azért mentem hamar táppénzre.
2010. júl. 9. 17:23
 9/15 anonim ***** válasza:
37%

Nem leszek népszerű, de annyi baj legyen, le lehet pontozni!

A terhesség nem betegség!!!! Örülni kellene, hogy egészséges vagy, és kitudsz hordani egy babát. Nagyon sokan cserélnének veled. Régen nem volt veszélyeztetett terhesség, az anyukák (köztük a tiéd is) nem engedhette meg magának, hogy ne dolgozzon. Remélem, hogy a következő kérdésed nem az lesz, hogy hogyan lehet megélni ennyi táppénzből?! Ennyi satnya fiatalt eddigi életemben még nem láttam! Miért kell betegállományba menni? 13 hetes vagy, ami alig 3 hónap, még 5 hónapig otthon leszel. Igen ez a legkényelmesebb. A veszélyeztetett terhesek azok, akik problémával küszködnek, nehezen estek teherbe, éveket vártak erre a csodálatos állapotra. Te ilyen Vagy?

Nem! Te egy lusta, dolgozni nem akaró fiatal vagy, aki kihasználja a lehetőséget, hogy nem kell dolgozni, mert az orvos igazolja, hogy beteg vagy. Beteg vagy? NEM! Számoltál azzal, hogy a terhes-gyermekágyi segély alapja megváltozott? Majd akkor fogsz pampogni, ha nem tudsz megélni a jövedelmedből. A főnöködet sem gondolom egy mocsoknak, aki, kihasználva a terhességed, veled cipeltetne.

Szóval ennyi gyenge, munkakerülő nőt eddigi életemben nem láttam. Lusták, gyengék és az államot kihasználó emberek vagytok. Tudnátok dolgozni, de nem akartok!!!!!

Le lehet pontozni, ez a véleményem!

2010. júl. 10. 12:07
 10/15 anonim ***** válasza:
12:07 alapjában egyetértek veled, de én pl dolgoztam olyan munkahelyen, hogy terhesen be se tehettem volna a lábam...mondjuk ez esetben az üzemorvos rak ki és 100 %- fizetés jár, ha a munkáltató nem tud megfelelő munkakőrt biztosítani
2010. júl. 10. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!