Mit szóltok a Bori keresztnévhez? Borbála nem opció, mert a vezetéknév nagyon hosszú.
1. nem adnék ennyire nyilvánvalóan becenevet... akkor inkább legyen Bea!
2. ha mindkettőnknek ilyen hosszú lenne a neve, nem adnám kötőjellel, és ezt úgy mondom, hogy a mi gyerekeink is kötőjelesek, de mindkettőnknek tucatneve van, és a kettő együtt 3 szótag...
Köszi az eddigi válaszokat. De megkérdezhetném, ki az a bunkó, aki a negatív választ lenullázza? Nem azért írtam ki a kérdést, hogy helyettetek is elvigyem a balhét, mert nektek épp lepontozhatnékotok van. Szégyellje magát, aki ezt teszi.
Egyedül a fogyatékos gyerekesre reagáltam, de még őt sem húztam le, pedig tényleg nem vicces, amit írt. Frusztált válaszolót inkább átlépem. De a helyemben nem kéne nullázni.
Köszöntem mindent! Átgondoljuk, de az a véleményem, hogy valaki itt jött a dr. xy-nal, hogy mire oda kerülne a sor, ami kb. 23-24 évet jelent, egyáltalán nem lesz kirívó egy Bori keresztnév a többi érdekes neveket elnézve. Megint csak egy példa, és tényleg csak példa. Elnézést az összes Majás anyukától. A Maja nekem gyerekkorom méhecskéje. Most meg tele van az ovi Majákkal. A dr. xy Maja sem különb. Vagy de?
Nem, az se különb.
De attól még, hogy ez a divat, továbbra se tetszik, hogy becenevet adnak teljes névként.
Én Pankát ismerek, (Anna nagymama miatt), de továbbra se értek egyet ezzel, fel fog nőni, s felnőttként már nem olyan aranyos a kislánynév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!