Mennyi idős volt a babátok mikor kialakult a végleges szemszíne?
A mi kislányunk kék szemű, apuka és én pedig barna szeműek vagyunk, viszont a nagymamák kék szeműek, valamint az én nagyszüleim (anyai anya, anyai apa, apai anya) is kék szeműek.
A kislányunk szeme már egész piciként kékesebb volt, mint azoknak a babáknak, akiknek a szeme barna lett. Nagyjából 4 hónapos korára pedig teljesen kialakult a tengerkék szeme. Barátnőim barna szemű gyermekeiknek is kb.4-5 hónapos korukra lett teljesen barna.
Kislányunk egyébként tiszta apukája, rám csak akkor hasonlít, amikor vigyorog :) . Legjobb barátnőmnek kisfia van, ő pedig tiszta anyja :) .
Valószínűbb, hogy zöldszemű lesz, ami azért is klassz mert ritka és szép szerintem. Egyedi.
Példának magamat tudnám felhozni, apukám szemét örököltem. Neki van egyedül apai ágról zöldesbarna ( zöld alap, barna cirkák) szeme. Így nekem is.
Ha ideges vagyok, vagy izgulok nagyon vagy esetleg sírok, akkor szinte világít annyira zöld.
"Mennyire igaz, hogy a lányok mikor még kicsik jobban hasonlítanak az apjukra, a fiúk meg az anyjukra?"
Annyira, hogy a 7 hónapos fiam születése pillanatától kiköpött apja és azóta sincs benne belőlem, mint anyjából semmi :) (a kis áruló... 😆)
Lànyom nagyon kevert szemszínnel született, fél éves korában gyönyörű zöldessárga szemmel villog a fotókon, ami folyamatosan sötétedett, most 5 éves, szerintem nem fog változni, világos, sárgásbarna szeme van, sajnos a zöld kikopott belőle, pedig nekem és az apjának meg kb mindenkinek zöld szemünk van(az egyik nagyanyját leszámítva)viszont mi mind erős kékkel születtünk, làtszik a fotóinkon is.
Hajra/bőrre az apjára ütött a gyerek, arcformája testalkata anyós teljesen.
Pont fordítva, két kékszeműnél kizárt, hogy barna legyen a gyerek szeme!
Genetika, domináns-recesszív öröklés
Az elso gyerekunk szurkeskek szemmel szuletett, 6 honapos korara zoldesbarna szeme volt (mint nekem).
A masodik gyerek vilagoskek szemmel szuletett, olyan is maradt neki (mint a ferjemnek).
A legkisebb szurkeskek szemmel szuletett, most 7 honapos, mar tobbnyire zoldesbarna, de itt-ott meg van benne pici kekes beutes.
A ferjem csaladjaban mindenki kek szemu 3 grneracioig visszamenoleg (ennyit tudnak biztosan), a mi csaladunkban anyai agon mindenki kek szemu, apukamnak van zoldesbarna. Szoval nalunk a barna lenyomta a keket, hiaba van kekbol tobb, harombol ket gyerekunk barna szemu lett. Amugy minden masban nagyreszt a ferjemre hasonlitanak, hajszin, arcforma, stb.
Nem akarok butasagot mondani, de ha felfedezel mar a szemeben nemi barnat, akkor szerintem az mar marad es tiszta zold nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!