Tapasztalt anyukak, segitenetek donteni?
Most kezdem el az óvodai dajka OKJ-t. Nálunk hiány van belőle. Igaz, hogy nem fizet sokat, de nálunk 3 gyerek van, és a bruttó a nettó, így elég lesz.
Ahol én kezdek majd, oda veszik fel a legkisebbet.
Így nem lesz gond, ha szünet van, minden hétvége szabad, és nem lesz gond, hogy ki tudja oviba vinni.
Sajnos én is hasonló cipőben járok,annyi különbséggel,h nem 3 műszakban dolgoztam,hanem mindig reggel 6-kor kell kezdeni. Mivel a férjem is reggel 6-ra jár,így nem tudná egyikünk sem bölcsibe vinni.
Ha a tanfolyamot munkaügyi központon keresztül akarod elvégezni,akkor csak gyes alatt teheted meg és regisztrált munkanélkülinek kell lenned,tehát fel kell mondanod. (Érdeklődtem nálunk a munkaügyi kp.-ban,ezt mondták)
Én is ilyesmi tanfolyamot gondoltam elvégezni,vagy pénzügyi ügyintéző vagy vmi hasonlót. És bizony kezdek félni,mert ősztől már csak gyest kapok,a bölcsihez munkaviszonyt kell igazolni,de új munkahely vagy tanfolyam mellett nem tudom még,h pl.a beszoktatási időszakot hogyan oldanánk meg.
Nem kell kétségbeesni. Válassz olyat amit szívesen csinálnál. Én gyes alatt is tanultam, szociális gondozó ápoló lettem, időseknek segítek hetfotol pentekig 8-16ig. A dajka is jo de ott két műszak van,az egyik 6-tól kezdődik,a másik 18ig tart. Általában. Erdemes ezt is belekalkulálni mert 3 év ovi gyorsan elmegy,hogy sulival össze egyeztethető-e.
Ha lenne hozzá eszem pénzügyi-számviteli ügyintézőit,majd utána mérlegképes könyvelőit végeznék. Ezzel normál nappali munkarendben mindig el lehet helyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!