A munkavállalo köteles munka idő alatt elengedni védőnőhöz vagy vizsgálatra ugy hogy nem kell szabit kivennem?
Orvosi vizsgálatra el kell engednie, de utána vissza kell menned. Tehat nem egesz napra mesz, arra tenyleg ott a szabi.
Viszont a vedono nem orvos, szoval itt a kiskapu szerintem. Igy jobban jarnal, ha muszakon kivul mennel. En mindig igy inteztem, amig dolgoztam.
Ez nem gondolatébresztő!
Felelős emberben fel sem merül,hogy ne menjen a vizsgálatokra,es miert szabadítaná még a gyermekjoletet,gyamhivatalt is magára?
Csak a kötelező vizsgálat időtartamára köteles elengedni, erre az időre távolléti díj jár.
A plusz magánorvos, babamozi nem ez a kategória.
Jézusom, azért ilyeneket ne keverjünk már ide, hogy az ombudsman szerint kötelező-e. Az teljesen másra vonatkozik! Mindössze annyi, hogy hivatalosan nem minősül veszélyeztetésnek egy-egy kihagyott vizsgálat, és jogellenes valakit emiatt zaklatni, gyereket védelembe venni. De ez teljesen más lapra tartozik.
A terhesgondozás során a protokollban benne lévő vizsgálatokra a munkáltatónak el kell engednie a kismamát. Pont. A védőnői látogatások ebbe beletartoznak. Pont. Védőnő esetében pláne nem lehet azt mondani, hogy menjen délután, mivel a védőnők mind egytől egyig a hivatali munkaidő alatt dolgoznak, és nincs "magán" védőnő. De még arra sem kötelezheti senki a kismamát, hogy orvoshoz magánba menjen, márpedig a tb-s rendelés nagy valószínűséggel szintén munkaidőben lesz. Ezekre a vizsgálatokra neki joga van elmenni, és nem kell rá szabadságot kivennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!