Mi a jobb egy kisiskolásnak?
Ez gyerektől is függ, hogy ki milyen habitusú. De általában szerintem bőven elég 15 perccel korábban felkelni, hogy ne kelljen kapkodni. A kapkodás, sietés a legrosszabb, ahogy kezdődhet egy reggel. Nálunk a tanár is megmondta, hogy muszáj a becsöngetés előtt reggel 15 perccel korábban megérkezni, hogy a gyerekek ne úgy beessenek az órára, hanem nyugiban át tudjanak öltözni, kezet mosni, kitenni a könyveket, esetleg inni, wc-re menni.
Szóval az a plusz 15 perc alvás nem számít, viszont ahhoz, hogy nyugodtan induljon a reggel, nagyon is sokat.
Szerintem ez gyerekfüggő. A nővérem mindig egy órával előbb kelt, reggelizett, felöltözött, bepakolt, zenét hallgatott, majd elindult.
Én a mai napig képtelen vagyok erre. Én negyed 8kor keltem, fogat mostam, elrendeztem a fejemet, felöltöztem, majd elmentem. Ez annyit változott felnőttként, hogy most már kávét is iszok és más időpontban kelek fel.
Ki kell tapasztalni, hogy neki hogy kényelmesebb.
Természetesen hamarabb felkelni és kényelmesen készülődni.
Azért a fél óra különbséget túlzásnak tartom, szerintem is negyed óra plusz idő már elég arra, hogy ne kapkodós legyen a készülődés.
A reggeli indulás hangulata meghatározza az egész napét. Ha kapkodtok, idegeskedtek, akkor emiatt jó eséllyel kiabálsz a gyerekkel. Méghozzá szinte minden reggel ez így menne. Szerinted ez jó indítás a napra?
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kapkodós készülődésnél - ez saját tapasztalat - aránytalanul nagyobb esély, hogy valamit otthon felejtsünk.)
És természetesen, ha emiatt szükséges, akkor hamarabb le kell fektetni a gyereket. Bár negyedóra nem oszt nem szoroz annál, aki 8-9-10 órát alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!