Ez figyelem felhívás lenne?
“Próbálok neki is figyelmet adni, de nyilván a gyerek az első.” Ez a probléma. Nyilván, ha mindkettő éhes, akkor a kicsi nem tudja kiszolgálni magát, akkor ő a sürgetőbb. De ezt így kijelenteni, hogy a férjed már hátrébb van eangsorolva, azért elég kemény. Biztosan ő is érzi és biztosan nem esik jól neki. Én sem szívesen segítenék annak, akinek addig voltam jó, amíg megcsináltam a gyereket.
Egyébként nehogy már ne legyen időd kivinni a szemetet vagy felkapni azt a pár ruhát... úgyis te mosol, nem?
Ha javítani szeretnél a kapcsolatotokon, este, miután elaludt a baba, legyél a férjeddel, játsszatok, szeretkezzetek, beszélgessetek, ahogy eddig. Ne a gyerekről. Róla, rólad. Tervezzétek meg a nyarat, hova mentek, mikor, hogyan. Üljetek le együtt vacsizni, hétvégén csavarogjatok a babakocsival hármasban... maradjatok férj és feleség!
Egyébként a babával milyen a kapcsolata?
1es-nek: még jó, hogy a baba neki az első! Nyilván ő kap előbb enni. Egy felnőtt férfit ne kelljen már megetetni.
Szerintem jól látod. Sérti az önérzetét, hogy most háttérbe szorult.
Mondd el neki, hogy ez csak átmeneti állapot. Most elsősorban a babára kell koncentrálnod, de ettől még szereted.
"de van olyan hogy nincs időm főzni meg takarítani, mert fent van a kicsi egész nap"
Wtf? Attól még lehet tevékenykedni, hogy nyitva van a baba szeme. Majd ha 1x alszik napközben, netalán lesz egy kistesó is, vagy visszamész dolgozni, és bölcsis/ovis lesz, hogy fogsz boldogulni a háztartással?
6os!van olyan gyerek aki mellől mozdulni se tudsz. Valószínűleg te ezt nem tapasztaltad meg.
Egy hónapja dolgozni kezdtem heti pár napot. Gyerkőc lassan 2 éves, apa van vele addig.
Pár nap után azt mondta a férjem, hogy el sem tudja képzelni, hogy csinálom egyedül a napokat. Mert, hogy ő semmit nem tud mellette csinálni. Nagyon nehéz. És lehet azzal jönni hogy lusta vagyok vagy elrontottam a gyereket. Akinek leteszem-ottmarad-molyolós gyereke van, nem tudja milyen egy teljesen más habitusú gyerkőc.
Kérdező. Beszélgess a férjeddel. Sokat. Őszintén. Itt sértődésnek nincs helye.
Gyerek nélkül is folyamatosan dolgozni kell a kapcsolaton, most pedig rá kell tenni egy lapáttal. De ez csak oda-vissza működik.
Törölték a válaszomat, mert feltehetően megsértettem a kedves 1. válaszolót!
Pedig én veled értek egyet kérdező, a párod egy ovis szintjén van, ha nem fogja fel, hogy, most bizony a kisbaba ellátása az első és nem az övé. Ülj le vele beszélgetni, bár normális férfi magától is rájön, hogy többet kell segítenie otthon, ha gyereke születik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!