Családtagoknak kötelességük segíteni egymást?
Pl, ha van egy jól kereső, gyermeket nem vállaló báty, akkor segítenie kell a rosszul kereső/állástalan, kétgyerekes testvérét? És ha igen, milyen formában?
(Nem élősködésre gondolok.)
Sosem értettem ezt a hozzáállást, hogy ha valakinek van mersze lépni, és megcsinálni a szerencséjét, annak miért lenne kötelessége szétosztogatni, amije van...Apám vállalkozó, kb 20 éve minden idejét, pénzét a vállakozásába öli, és az összes nemnormális rokon jön hozzá kölcsönkérni. NEm értik meg, hogy apám sem a pincében nyomtatja a lóvét, ők csak azt látját, hogy 3 éve vett első tulajtól egy viszonylag drága autót. Kb úgy viszonyulnak hozzá, mintha Dubaiba mennénk minden évben nyaralni.
Már bocs, de azt írod, nem élősködés, aztán a következő kommentben meg már nem a saját hibádból nincs munkád, különben is a testvéred jól házasodott...és aztán?
Tökmindegy, mit csinál a bátyád, NINCS kötelessége, hogy segítsen téged.
Ha annyira nagy sz.rban vagy, és jó a viszonyod a testvéreddel, kérj tőle pénzt, vagy hogy vásároljon be nektek. Ez is milyen már, te otthon ülsz a babérjaidon, hogy jajj, nincs munkám, miért nem támogat a testvérem???ha kell valami, menj és szerezd meg, ne azt várd, hogy ő jöjjön a fehér lovon.
Hu,de könnyen ítélkeztek egyszerre...
Mikor még nem volt gyerekem és egyedül voltam a nagyvilágba,igen segítettem a tesóméknak,sok mindent megvettem a keresztfiamnak....sose kérték,de ezt tettem,mert ezt diktálta a lelkiismeretem,most én vagyok sz@rba,és ők segítenek...ennyi...igaz nem pénzbe,de adnak babaruhákat stb..az pedig épp elég segítség.
Bármilyen módon segítettem volna,ha mondják,akár anyagilag is...de igy volt a legjobb.nincs tartozás a másik fele....
Engem ugy neveltek,ha baj van,igenis fogjon össze a család és segítsen a másikon.Bármit is csinált,még ha rosszat is. Ki ne álljon az ember mellett,ha nem a családja??
De tény nem várom el a segítséget..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!