Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családtagoknak kötelességük...

Családtagoknak kötelességük segíteni egymást?

Figyelt kérdés

Pl, ha van egy jól kereső, gyermeket nem vállaló báty, akkor segítenie kell a rosszul kereső/állástalan, kétgyerekes testvérét? És ha igen, milyen formában?

(Nem élősködésre gondolok.)

2010. júl. 6. 11:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%

Sosem értettem ezt a hozzáállást, hogy ha valakinek van mersze lépni, és megcsinálni a szerencséjét, annak miért lenne kötelessége szétosztogatni, amije van...Apám vállalkozó, kb 20 éve minden idejét, pénzét a vállakozásába öli, és az összes nemnormális rokon jön hozzá kölcsönkérni. NEm értik meg, hogy apám sem a pincében nyomtatja a lóvét, ők csak azt látját, hogy 3 éve vett első tulajtól egy viszonylag drága autót. Kb úgy viszonyulnak hozzá, mintha Dubaiba mennénk minden évben nyaralni.

Már bocs, de azt írod, nem élősködés, aztán a következő kommentben meg már nem a saját hibádból nincs munkád, különben is a testvéred jól házasodott...és aztán?

Tökmindegy, mit csinál a bátyád, NINCS kötelessége, hogy segítsen téged.

Ha annyira nagy sz.rban vagy, és jó a viszonyod a testvéreddel, kérj tőle pénzt, vagy hogy vásároljon be nektek. Ez is milyen már, te otthon ülsz a babérjaidon, hogy jajj, nincs munkám, miért nem támogat a testvérem???ha kell valami, menj és szerezd meg, ne azt várd, hogy ő jöjjön a fehér lovon.

2010. júl. 6. 13:10
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hu,de könnyen ítélkeztek egyszerre...

Mikor még nem volt gyerekem és egyedül voltam a nagyvilágba,igen segítettem a tesóméknak,sok mindent megvettem a keresztfiamnak....sose kérték,de ezt tettem,mert ezt diktálta a lelkiismeretem,most én vagyok sz@rba,és ők segítenek...ennyi...igaz nem pénzbe,de adnak babaruhákat stb..az pedig épp elég segítség.

2010. júl. 6. 13:21
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Eggyet értek az utolsó válaszolóval!Én is így gondolom!(:
2010. júl. 6. 13:31
 14/19 anonim ***** válasza:
80%
Senki sem ítélkezett, válaszoltunk a kérdésre. Gondolom te, utolsó előtti, sem azért segítettél, mert KELLETT, hanem mert akartál, így láttad jónak. A kérdés feltevője viszont...hát elég furcsa a hozzáállása.
2010. júl. 6. 13:47
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen módon segítettem volna,ha mondják,akár anyagilag is...de igy volt a legjobb.nincs tartozás a másik fele....

Engem ugy neveltek,ha baj van,igenis fogjon össze a család és segítsen a másikon.Bármit is csinált,még ha rosszat is. Ki ne álljon az ember mellett,ha nem a családja??

De tény nem várom el a segítséget..

2010. júl. 6. 13:51
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem várom el a segítséget, és nem is kértem soha. Csak már többen megjegyezték, hogy milyen furcsa, hogy eszébe sem jut sehogyan segíteni.
2010. júl. 6. 15:35
 17/19 anonim ***** válasza:
Én bár mikort zokszó nélkül, segítenék a tesóimnak,még anyagiakban is, ha úgy van,még vissza sem kérném utánna a pénzt,örülök ha segíthetnék nekik,még mindig jobb ha én adnák,vagy arra kényszerüljenek, hogy uzsorásoktól kérjenek,mert nem szeretném ilyen milyatt elveszíteni őket,és lelki furdalásom legyen,hogy segíthettem volna nekik de nem tettem,hisz vér a vérből vagyunk!De még jó,hogy nem vagyunk egyformák!
2010. júl. 7. 07:37
 18/19 anonim ***** válasza:
nem kötelessége egyáltalán..nem a szél hordta össze a pénzét. Amúgy én ezt sosem értem,hogy nem lehet munkát találni,felmegyek expresszre és kapásból találok legalább 15 bolti eladót,árufeltöltőt amihez semmiféle végzettség nem kell, de ha van diplomád akkor is felvesznek.. szeirntem inkább arról van szó,hogy az emberek az iylet alantas munkának találják,az ilyesféle meló már büdös nekik aztán mennek a hivatalba segélyt kuncsorogni meg a bátyjuk seggét nyalni 1 kis delláért
2010. júl. 7. 12:00
 19/19 anonim ***** válasza:
ja és annyira érdekes,hogy akinek van pénze ,azokról az embereknek az első gondolata mindig az: nyert a lottón, örökölte,jól házasodott stb még véletlenül se dolgozhatta ki a belét a pénzéért. Akinek meg nincs munkája meg csóró,az sose az ő hibája,hanem az államé,a szomszédé stb
2010. júl. 7. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!