Pl, ha van egy jól kereső, gyermeket nem vállaló báty, akkor segítenie kell a rosszul kereső/állástalan, kétgyerekes testvérét? És ha igen, milyen formában?
Kötelességnek nem kötelessége.Hiszen felnött emberek már el kell tudniuk tartani magukat segitség nélkül is.Persze az más kérdés,hogy a jó családokban segitenek egymásnak a testvérek ahol csak tudnak és persze ha megtehetik.
2010. júl. 6. 11:14
3/19 anonim válasza:
Bizony,hogy nem kötelezsége!Senkinek sem kötelezsége pátyolgatnia a testvérét.Hiába rosszul kereső..más is él rosszul,nemcsak az illető testvére..ott van Afrika pld...:S azok meg olyan szegényen is,de megtudnak élni szeretetben és békében egymással,NEM MINT A MAGYAROK!!!
2010. júl. 6. 11:16
4/19 anonim válasza:
Anyagilag sem és máshogy sem kötelessége.
nekem a nővérem egyedülálló, jól keres, volt idő mikor sajnos elég rossz anyagi körülmények közt éltünk, de sosem vártam el a segítségét.
Segített annyiban hogy pl a babámnak ajándékot együtt vettünk stb, de másban nem és nem is volt ez baj. Egyedül is talpra álltunk valahogy és legalább a testvéremmel is maradt a jó viszony.
2010. júl. 6. 11:20
5/19 anonim válasza:
A párom testvére 35 éves, nem teljesen százas, nem dolgozik, barátnője nincs, leszázalékolni nem tudják, mert ahhoz túl "normális". Én segítek azzal, hogy fedelet adok a feje felé, a párom fizetéséből eltartjuk. Ebből a pénzből tartjuk még el az öcsémet, aki még nappali tagozaton tanul ráadásul édesapámat, aki 27.e ft nyugdíjat, vagy inkább nyögdíjat kap.....Ha én vagyok bajban, akkor senki nem segít......Kötelességem úgy érzem, csak édesapámmal szemben van, hiszen ő tartott és nevelt gyermekkoromban. Öcsémmel és sógorommal szemben semmi kötelességem nincs. Az más kérdés, hogy sajnos nagyon jószívű vagyok és nem akarom, hogy a párom testvére hajléktalan legyen.....bár sokáig már nem fogok tűrni, mert ő viszont semmit nem segít, még a házimunkában sem......
2010. júl. 6. 11:47
6/19 anonim válasza:
Utolsó vagyok: van még 2 gyermek is a háztartásban....
2010. júl. 6. 11:48
7/19 anonim válasza:
Természetesen nem.
A báty nem véletlenül keres jól (pl. tanult, éjt-nappallá téve dolgozott)és a kétgyerekes testvér sem véletlenül nem keres jól, állástalan. Senkinek nem tilos jól keresni, a testvér is megpróbálhatja bátran.
Jogilag sincs semilyen kötelessége vele szemben (Csjtv).
2010. júl. 6. 11:51
8/19 A kérdező kommentje:
Nem biztos, hogy maga tehet róla, akinek nincs munkája, bocs. És nem biztos, hogy a testvére többet tanult, hanem pl. külföldön él, jól házasodott, ilyesmi.
2010. júl. 6. 12:22
9/19 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy testvértartás nincs jogilag
Neveléstől függ, hogy támogatja -e vagy sem.
Azok szokták csak támogatni a másikat, akik már nem tudják hová tenni, de ilyen ember kevés van.
Szülői szeretet nem azonos a testvérivel. Apróságokat lehet testvértől elvárni, pl. macskára vigyázzon a nyaralás alatt, de pénzt azt már nehezen.
2010. júl. 6. 12:48
10/19 anonim válasza:
Külföldre elindulni is tudni kell. Jól házasodni pedig mindenkinek szabad.
Akinek nics munkája, javarészt maga tehet róla: nem tanult, nem költözik pl.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!