Miért beszélnek a felnőttek a babán keresztül?
A kérdéseket még értem, hiszen így a baba érzi, hogy vele foglalkoznak, hozzá beszélnek. Attól függ, mennyi idős. Amikor már érti a beszédet, akkor ez jó hatással lehet rá. Csecsemővel felesleges ilyet játszani, legfeljebb a szülőt szórakoztatja.
Engem attól ráz ki a hideg, amikor az egyik szülő a baba "hangján" válaszol, és a gyerek szájába adják egymás véleményét. A "milyen gonosz anya" típusú mondatok a legrosszabbak. Anya nem gonosz, hanem felnőtt, gondolkodni és dönteni képes ember, akinek egy beszédképtelem gyerekért kell felelősséget vállalnia. Ha érti is már a gyerek a beszédet, az iróniát és a viccelődést még nem képes értelmezni, ezért ha az egyik szülő ilyen megjegyzést tesz a másikra, azt szó szerint értelmezi. Lehet, hogy semmi hatása nem lesz, mert elfelejti, de az is lehet, hogy később problémákat fog okozni a nevelésben.
Jaj nekem ezt anyám szokta csinálni. Már ezerszer elmondtam, hogy ne csinálja, de valahogy nem hallja, pedig van hallókészüléke is.
Mindig mondja, anya pelenkázz át, etess meg atb, én mar lereagalom azzal, hogy hoztál magaddal pelust? Mit turmixoljak a kávédba, huslevesz, vagy krumplistesztát? Persze még így sem esik le neki.
Én max reagalni szoktam a hangadásaira, mintha válaszolnék neki...
Igaz, hogy bénán hangzik, de ezzel is tanulnak a kicsik, konkrétan a ragozást. Mert ők ismétléssel tanulnak, tehát ha ő, mint kisgyerek válaszolni akarna, akkor bizony azt kéne mondania, hogy "a jatszótéren voltam" nem pedig "a játszótéren volt", vagy más példa "almát ettem" nem pedig "almát evett".
A csúnya meg rossz anyukázás viszont csak a butaságuk része.
Utolsó én a nagyot is ugy tanitottam, hogy eleinte voltunk itt vagy ott.
Aztán lassan elmagyaraztam neki a szemelyea nevmasokat az o kis nyelven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!