Hany fok az idealis alvasra, es furdesre?
Ha fázik, akkor sír is, hidd el. Régebben valóban az volt a szokás, hogy az újszülöttes házban nyári kánikulának megfelelő hőmérséklet tombolt, emlékszem, általában bugyiig leizzadva jöttem el minden egyes babalátogatásról. Tény, hogy mi is így nőttünk fel és megmaradtunk.
Ettől függetlenül ma már mindenhol azt hangoztatják, hogy a bölcsőhalál elkerülése végett 18-21 fok legyen éjszaka, lehetőség szerint 21 foktól nappal se legyen több, fürdetéshez 25 fok jó, de utána ki kell szellőztetni. Bevallom őszintén, hogy amikor mi belőttük a lakást 20 fokra a baba megérkezése előtt majd szétfagytunk a férjemmel, nagyon hidegnek tűnt, de egy-két hét alatt hozzászoktunk és utána észrevettem, hogy én is sokkal jobban alszom. A nyakamig betakarózom, viszont nem forgolódom, nem ébredek meg annyiszor oktalanul, mint amikor melegebben aludtunk.
Ha fázik a babó 20-21 fokban, akkor tényleg jelezni fog és ez esetben inkább öltöztesd be jobban, úgy melegítsd, de sapit így sem szabad rá adni altatáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!