Nem érti meg hogy nem nem akarom? Nem elég érett hozzá.
Sziasztok, bocsi a hosszú fogalmazásért. Köszi aki elolvassa!
Az a helyzet, hogy mostanában sokszor feljön köztem és a párom közt a gyerekvállalás témaköre. Párom 32 én 27 éves vagyok. 1,5 éve vagyunk együtt, és nagyjából fél éve együtt is élünk ebből. A családjába már van több kisbaba, illetve rokonok közt is van aki várandós.
Nagyon sokszor poénkodtunk korábban, hogy a fura családneve miatt milyen vicces neveket lehetne adni a gyereknek, majd egy idő után elkezdtem észre venni, hogy a nevek poénok neki is, de a gyerek gondolata már nem. Sokszor tett megjegyzést arra, hogy ha majd gyerekünk akkor... ha majd lesz gyerek ilyen autó lesz, ha majd gyerek lesz ez meg az..
Az a helyzet hogy én nem szeretnék gyereket, egyáltalán nem érdekelnek, kedvelem a gyerekeket, elvagyuk velük egy ideig, de jó érzés visszaadni az anyjának/apjának őket majd élni tovább a saját életem. Nem rándul görcsbe a méhem ha meglátok egy cuki babaruhát, vagy édesen szundizó kisbabát. Hidegen hagy. Nem azért, mert azt gondolom hogy rossz szülő lenne belőlem, mert tudom hogy fel tudnám nevelni, gondoskodni is tudnék róla, hiszen vannak kisebb testvéreim akik nevelésébe rengeteget kellett segítenem, mivel én jóval idősebb vagyok náluk, anyám meg hamar visszament dolgozni szülés után. Tudom hogy képes vagyok rá, de nem érdekel. Lehet önzőnek gondolni, ez sem zavar, lehet valóban az vagyok, mert tudom mire vágyom és mi tesz boldoggá és úgy is élem az életem.
Visszatérve a párommal való dologra, miután már annyi említést tett a gyerek dologra leültem vele beszélgetni erről. Sajnos mi a kapcsolatunk elején nem tisztáztuk ezt a kérdést. Mondtam neki, hogy ez már sok, sok a megjegyzés, az utalás, nem telik el úgy egy nap sem, hogy ne lenne valami. Nem akarok, nem kell, hagyja abba mert már kezdek bepánikolni. Mondta hogy ő sem ragaszkodik hozzá, ha lesz lesz, ha nem lesz nem lesz, ezt döntsem el én, neki én kellek, én vagyok a fontos. Egy ideig persze ahogy ilyenkor lenni szokott nem jött fel a téma, nem voltak megjegyzések és utalások, majd ismét megjelentek, hogy ha majd lesz gyerekünk, ő ilyen kocsit fog venni, milyen neveket lehetne adni neki stb.
Az egyetlen ok számomra amiért valaha szülnék, hogy teljesüljön neki akkor ez a vágya, legyen boldog, legyen gyerek. De tudom, hogy csak azért mert ő akarja, én meg nem, ostobaság vállalni és nyilván nem is fogok.
A legfőbb probléma, hogy tudom hiába is vágyik rá (vagy úgy csinál), tudom hogy neki ez (még) biztosan nem való. Egyenlőre azonban tuti hogy nem. Nem kifejezetten házias, felsöpör ha úgy van, vagy el-el mosogat, fagyasztott vagy zacskós dolgokat megfőz, de ezek is inkább alkalomszerűek. Mindent én csinálok a főzés, mosás, takarítás 99%-át.
Mivel van tapasztalatom a gyereknevelésbe, ha még nem a sajátomat neveltem, hanem a testvéreimet, tudom hogy mennyire marha sok meló van vele, és mennyire bele lehet fásulni ha az ember reggeltől estig gyereket nevel, plusz még a párja sem képes semmiben segíteni. Mielőtt írnátok, hogy beszéljek vele erről, szoktam, rendszeresen megkérem hogy legyen szíves figyeljen oda magára, vagy rám, tisztelje hogy ne az egy napja takarított asztalon szerelje az olajos motoralkatrészeit, úgy hogy semmit nem rakodik el ( mondjuk a tányéralátétet, vagy poharat vagy bármit ami az asztalon van). Ha a szárogatóról leesik a ruha, kikerüli mintsem felveszi, ha már ki van teregetve 4-5 napja, és szárazak a ruhák, csak nem volt időm levenni, vagy siettem, ő sem veszi le. Úgy viselkedik mint egy felnőtt testben élő tinédzser. Szerintem egy gyerek mellett ez a fajta hozzá állás és viselkedés nem fér bele. Igenis a férfi dolga is hogy segítse a párját, hogy egy kicsit könnyebb legyen neki, nem csak megcsinálni kell tudni. Lehet, hogy jó apa lenne, szeretné a gyereket, de nem csak szeretgetni meg simogatni kell, hanem igenis sok a meló vele. Nekem így együtt élni ezekkel a hülyeségeivel megfelel, mert szeretem, és ha megkérem 1000szer valamire akkor talán megcsinálja, de nem hiszem hogy bárkinek ehhez van kedve a kisbaba mellett.
Azt gondolom, hogy tudatosítani kellene benne, hogy döntse el, hogy mit szeretne. Ha elfogadja hogy én nem akarok, ne utalgasson egyfolytában, ha meg szeretne, menjen és keressen magának valakit aki szülni fog. De ha a másodikat akarná választani, fel kéne hívni rá a figyelmét hogy így nem fog menni.
De nem tudom mit csináljak már? Unom ezeket a köröket újra és újra lejátszani. Nem akarok gyereket >>> Oké nem utalgat tovább >>> Pár hét, nap és megint kezdi. .. és ez újra és újra.
Hogy bírjam döntésre?
Köszönöm a válaszokat!
Először is látom egykét helyen félre ment, én mással sem szeretnék és nem aggódom hogy nem érzem még, mert nem is szeretném érezni mert nem érdekel egyáltalán.
Annak aki azt írta hogy nem vagyok elég érett szerintem meg pont hogy elég érett vagyok. Pontosan hogy tudom hogy mivel jár a gyerekvállalás és nevelés. Pontosan hogy tudom hogy vannak olyan dolgok amiket a gyerek iránt érzett szeretet sem tud áthidalni. És tisztába vagyok mindennel, pont ezért tudom, hogy nem szabad így szülnöm.
Barátnak, élettársnak, szerelmemnek kiváló a párom, még ha nem tökéletes is pl a házimunkában. Így elfogadom hogy ilyen, de ha lenne egy kisbabánk, gyerekünk ez a viselkedés már nem lenne szerintem elég.
Hm az jó ötlet hogy ignorálom amit mond, mikor erre utalgat, ha egy idő után sem fogja abbahagyni, akkor meg egyértelmű hogy neki erre megy tovább az utam neki meg arra.
Ez az, Kedves Kérdező!
Fontos, hogy tisztázzátok a határaitokat. Ameddig szabad a másiknak elmenni, s nem tovább!
Az is igaz, hogy egyetlen 'felnőtt' sem született tökéletes szülőnek. Apának, vagy anyának most tök mindegy.
Az anyaságot, apaságot is gyakorlással lehet elsajátítani. Bár, Te azt mondod, olyan pót-anyaságból, mint nagyobb gyermeknek bőven volt részed. Ez oké... Így neked már van némi-nemű tapasztalatod e kérdésben.
Neki viszont még nincs. De nekem sem volt, szinte senki férjnek hasonló gyermek-gondozási, vagy nevelési tapasztalata, mert nem is lehetett.
Ahogy mondod: lehet egy pasi jó férj, jó ember, jó szerető, no de hogy milyen lehet apaként? Hát ezt Te igazából nem tudhatod. Mert abból indulsz ki, hogy MOST MILYEN.
Ennek ellenére azt mondom, most csak húzd meg határaidat, miből mennyit engedj meg neki. Meg persze magadnak is. És ha ebben nem partner... akkor komolyan el kell gondolkodnod azon, hogy mennyiben van közös jövőtök.
Az ERŐ legyen Veled!
Szia. Tudod lehet azt fogod gondolni hülyeség amit írok, DE.... 7évig együtt voltam valakivel, ezidő alatt 1x sem akartam gyereket, mindenki aki ismert tudta, hogy valószínű sose leszek anya.... Csakhogy találkoztam valakivel - óriási szerelem lett belőle, szakítottam a volt párommal és összejöttünk. Ez volt 3éve.... 2hónapos a kisbabánk és imádom mind a kettőjüket ☺️
Szóval valószínű nem a megfelelő emberrel éled az életed.....
Ha tényleg kicsit gyerekes gondolkodású a párod, én megjátszanám vele, hogy csináltatnék szép csöndben egy pólót kb. "Nem akarok gyereket" vagy "Childfree" fekirattal, vagy valami ilyen tartalmú rajzzal - és amikor legközelebb nyom egy célzást, feltűnés nélkül kimennék, és felvenném a pólót. Ha megint rákezd, csináltass egy bögrét, és kortyold abból a kávét... stb.
Szólnod nem kell, ez elég ütős lesz.
Nem rengeti meg a belső világodat teljesen az, ha a megfelelő emberrel találkozol. Sokáig én is abszolút rémálomnak éltem meg a szülővé válás gondolatát is, aztán jött a párom, tudtuk a zsigereinkben, hogy mi vagyunk egymásnak azok, akikre egész életünkben vártunk. Ééééés *dobpergés* nem igazán változott semmi. Továbbra sem akarok gyereket, csak most már egy higgadtabb formában utasítom el, nem pánikolva, rettegve, hanem átgondolva, érvekkel, érzésekkel. Ő meg úgy van vele, hogy 30 évesen még ő sem tudja, hogy akarna-e, szóval ha összesikerül, akkor megtartaná, de egyébként nem törekszik rá. Én meg szimplán ideigileg nem hiszem, hogy kibírnám azt a folyamatos stresszt, ami ezzel jár úgy, hogy soha egy perc kibúvóm nincs alóla, mert ez egy életre szóló felelősség, amit én inkább nem szeretnék felvállalni annak ellenére sem, hogy tudom, hogy mindenben segítene, amíg bír.
Kérdező, szerintem komolyan beszélgess el vele, mondd meg neki, hogy utoljára mondod ezt el, hogy te így érzel és gondolkodsz. Ha neki más tervei vannak, akkor bármennyire is szeretitek egymást, ez mindig éket fog verni közétek és valamelyikőtök élete el lesz cseszve, ha lesz gyerek azért, ha nem, akkor azért. Ebben sajnos nincs kompromisszum. Ha ezt nem képes elfogadni, akkor jobb lesz, ha külön folytatjátok. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!