Akarom is, meg nem is?

Figyelt kérdés

Néhány hónapja mostanában sokszor eszembe jut, hogy szeretnék gyereket. Amikor látom a párokat a babájukkal vagy kisgyerekükkel együtt, arra gondolok, hogy én is így szeretnék lenni, már vágyom erre az életre. Tisztában vagyok a gyerekvállalás jó és rossz oldalával is.

Azonban - lehet ez h*lyeség lesz - mostanság már kétszer is azt álmodtam, hogy szültem és lett babám. De ezekben az álmokban mindig azt éreztem, hogy én ezt mégse akarom, tisztán éreztem, hogy megbántam és legszívesebben visszacsinálnám.

Ez azt jelenti, hogy mégse vagyok felkészülve lelkiekben a gyerekvállalásra? Ébren nagyon szeretnék gyereket, de az álmomban meg pont, hogy nem?

Szerintetek mi ez, miért van ez? 28 éves nő vagyok, párom 30 éves férfi. 6 éve együtt vagyunk. Ő is szeretne gyereket.

Előre is köszi, ha válaszoltok!

2018. máj. 25. 08:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor valoszinuleg legmelyen meg nem vagy felkeszulve. De nem is lehet ra teljesen. Majd elsodornak az esemyenyek ugyis es jon magatol minden. Ha kieltetek mar magatokat akkor bele kell vagni amugyis ki tudja hogy mikorra jonne ossze. Nem is biztos hogy azonnal.
2018. máj. 25. 08:02
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

Ha már alakul az elhatározás arra bőven elég a 9 hónap, hogy piszok sóvárgássá alakuljon.

Vágjatok bele. Ha nincs szerencsétek évekig próbálkozhattok.

2018. máj. 25. 08:13
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Ezzel a korosztályod nagyrésze így van manapság. Régebben 20-25 között voltak így, most akár 35-ig félnek a felelősségtől és attól hogy gyereket vállaljanak. Pedig a te korodban simán kezdheted, nem csajszi vagy már, lehet leszel 30 mire megszületik, ha hónapokig nem jön össze. Szóval szerintem ha már gondolkodsz rajta, simán belevághattok.
2018. máj. 25. 08:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Egy gyerekre nem lehet úgy felkészülni mint ahogy azt gondolják. A szülői gondoskodás ösztönösen jön. Nem vagyok szakértője az álmoknak, de ha én éber állapotban elhatározom, hogy gyereket szeretnék, akkor a párommal egyetértve próbálkozunk. Hogy mikor jön össze a baba az egyénenként változó, nem szabad másokhoz viszonyítani egymást.
2018. máj. 25. 08:35
 5/6 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem ennyi idő alatt jól megismertétek egymást, ha mindketten akarjátok és az anyagi háttér is rendben van, akkor vágjatok bele, mert tényleg nem lehet tudni, hogy mikor sikerül.
2018. máj. 25. 10:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűen azért van, mert ahogy írod, a jó és a rossz oldalával is tisztában vagy a gyerekvállalásnak, amivel az egész életed visszafordíthatatlanul megváltozik. Minden változás belső feszültséget szül az emberben, pláne, ha mondjuk tök jó az élete (ahogy gondolom, neked is). S mivel a negatív gondolataidat elnyomod, alvás közben dolgozod fel őket.

Számomra inkább az a furcsa, ha valaki kicsit sem tart attól, hogy totál kifordul az élete. Pláne azért, mert bármit is tud az ember a gyerekvállalásról, bármit mesél Panna vagy Pista, ez egy olyan változás az életben, amire nem lehet felkészülni.

2018. máj. 25. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!