Nagyon kerem hogy csak olyan valaszoljon, aki biztosan tudja. Lehet magyarorszagon anyakonyveztetni az apa alairasa nelkul kislanyom, aki kulfoldon szuletett?
Figyelt kérdés
a kislanyom apjaval nagyon rossz a kapcsolatom,nagyon felek mert megfenyegetett,ha elhagyom elveteti tolem a 10 honapos kislanyomat.nagyon szeretnek haza koltozni a csaladomhoz,kilepni ebbol a kapcsolatbol.nem vagyunk osszehazasodva,de a kislany az o neven van,es itt szuletett kulfoldon.nem egyezik abba hogy magyar papirokat csinaljunk a kicsinek,mert tudja,akkor elhagynam.fenyegetesben,es megalazasokban elek,mindenaron haza szeretnek jutni a kislanyommal egyutt,de nem tudom van e erre megoldas,hogy magyarorszagon eleg e csak az anya ahhoz hogy szuletesi anyakonyvi kivonatot,ill. Utlevelet keszitsenek a gyereknek.az itteni konzulatus pedig nem tudja pontosan az otthoni lehetosegeket.kerem h csak azok irjanak akik biztosan tudjak ezt a dolgot.koszonom2010. júl. 5. 14:54
1/10 anonim válasza:
csak az apa beleegyezésével lehet. és haza se tudod hozni útlevél nélkül. Kint kell különköltöznöd tőle és a kinti törvényektől függ, hogy mihez van jogod.
Nem tudommilyen országról van szó, de anyaotthont a legtöbb országban találsz és ott tudnak továbbsegíteni.
2/10 anonim válasza:
magyar nagykövetség sem tud segíteni?
3/10 anonim válasza:
A mi babánknak 3 hónapos)nemrég csináltattunk az útlevelet,az apja vezetéknevét kapta.
Az apuka személyes jelenléte nélkül szóba sem álltak vele,mindenképpen ő is kell hozzá!
De amíg nincs útlevél haza sem tudtok jönni,szóval azt akkor nem kint kellenne megcsináltatni?
4/10 A kérdező kommentje:
sajnos nem tehetem meg h kulonkoltozzek az apatol,mert nincs hova mennem,es ha lenne is utanam jonne barhova,es megolne..nem mehetek el tole
2010. júl. 5. 16:44
5/10 anonim válasza:
18 éves kor alatt MINDKÉT szülő SZEMÉLYES megjelenése szükséges,kivéve,ha valamilyen oknál fogva az egyik szülőtől megvonták a jogokat.Nálatok sajnos ez nem áll fenn,így nem tudsz mit tenni.
6/10 anonim válasza:
Azt ugyan nem tudom melyik országról van szó,de ha bántalmazásról(testi,lelki)van szó,én biztos,hogy a követséghez fordulnék,és ott kérnék jogi segítséget...mondjuk,ha vmilyen muzulmán ország,akkor ez szinte kizárt(mármint,hogy segíteni tudnak).
7/10 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat.gorogorszagrol van szo.testi bantalmazas hiaba tortenik,nincs akkora nyoma,igy sajnos nem tudok segitsegert fordulni sehova.
2010. júl. 5. 19:16
8/10 anonim válasza:
Az utolsó(és az előtti)válaszoló vagyok.Oh,vazze,igazság szerint EU-s ország.Valóan nem lehet mit tenni?Igazság szerint az Unión belül lehet jönni-menni a kicsivel,igaz,ahhoz is útlevél kell.Nem tudnál valahogy eljönni,és innen pert indítani?A családod(szülők,testvér)vagy a barátok nem tudnának segíteni?Kiutazással,pénzzel,jogi segítséggel stb.Ha netezni tudsz,nem vagy elzárva a világtól,így nincs megkötve a kezed.
9/10 A kérdező kommentje:
kedves utolso valaszolo!ahogyan irtad is az utlevel mindenkepp kell h hazajussak a kicsivel.az otthoniak mindenben tudnanak segiteni,ha mar otthon lennek,de az utlevelben senki nem tud,ahhoz az apa kell,az apa meg nem akarja,semmikepp,mert tudja hogy soha nem jonnek hozza vissza,ha egyszer haza kerulnek.en mehetek ahova akarok,de a kicsit nem engedi,ot azt sem erdekelne ha meghalnek..nem tudom mi lesz,de ebbe mar belevagyok betegedve.tudom hogy soha nem fogok hazajutni
2010. júl. 5. 21:25
10/10 anonim válasza:
Sajnos a kovetsegen nem fognak tudni segiteni,eleg toketlenek...szoval max kilopni tudnad az orszagbol,amig nem tudod bizonyitani a testibantalmazast :-(
Atheni vagyok ha van kedved irj privit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!