Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki hogyan döntötte el, hogy...

Ki hogyan döntötte el, hogy legyen 3. gyerek vagy ne?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Most vagyok terhes a 2. gyerekünkkel és mindig azon gondolkodom, hogy legyen-e 3. gyerek majd x év múlva vagy ne legyen. Egyszer úgy gondolom, hogy majd 4-5 év múlva jöhetne még egy pici máskor meg úgy érzem, hogy elég lesz a kettő... Akik voltak, vannak hasonló helyzetben hogy tudtak dönteni?
2019. ápr. 14. 12:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nekem is most lesz a 2. fiam, első 3 és fél éves. Így a korkülönbség eleg nagy ahhoz, hogy a nagyobbik fiam már valamilyen szinten önálló, ovis. Mi külföldön élünk és repülővel szoktunk haza látogatni és legtöbbször én utazok egyedül a gyerekkel és ha meglesz a kistesó akkor 2 gyerekkel fogok utazni és számomra kb lehetetlennek tűnik 3 pici gyerekkel egyedül utazgatnom... 27 éves vagyok, szóval mikor mondanám hogy jöhet a harmadik addigra 30 fölött lennék.A terhességeim komplikáció mentesek szerencsére. Igazából szeretnék egy kislányt is de erre alapozni 3. gyereket nem lehet mert akár a 3. is lehet kisfiú... Folyton gondolkodom, hogy legyen e vagy sem de sose jutok nevezőre magammal, igaz van még bőven időm eldönteni... 🤷‍♀️
2019. ápr. 14. 15:10
 12/18 anonim ***** válasza:
8%
Hmmm, 3.gyereket akarsz, de már a másodikra sem figyelsz, mert a még annyira sem létező harmadikon merengsz!
2019. ápr. 14. 16:17
 13/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló már ne haragudj de elég buta vagy, hogy ilyet írsz! Attól mert tervezem a jövőmet az nem eggyenlő azzal, hogy nem figyelek a gyermekemre/gyerekeimre!!! Ha nem tudsz értelmes választ írni akkor legalább ne csinálj magadból hülyét az ostoba megjegyzéseiddel!
2019. ápr. 14. 16:20
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Még nem döntöttük el. Két gyermekünk van, egy fiú, egy lány. Egyelőre elég ez így. Abban maradtunk a férjemmel, ha valamelyikünk erős, határozott vágyat érez egy harmadik gyermekre, akkor szólunk a másiknak, és megbeszéljük.
2019. ápr. 14. 17:23
 15/18 anonim ***** válasza:
74%
Alapvetően 2 gyereket terveztünk, de úgy voltunk vele, hogy a második után egy 4 évvel visszatérhetünk a témára. Mind a két terhesség komplikáció mentes álom volt. Az első szülésem is szuper volt. A másodiknál a szülésnél gondok adódtak. A kisfiamat elvitték, engem meg éjszaka vittek vissza még egy körre. 6 hónap szülés utáni vérzés (6 hét után már csak pecsételés) volt, ott döntöttünk. Több gyerekünk nem lesz.
2019. ápr. 14. 20:44
 16/18 anonim ***** válasza:
74%

Összeírtuk az előnyöket és nehézsegeket. Ennyi.

DE: 2.gyermekemmel voltam terhes amikor ezt kérdezgettek feszt ("és lesz 3.?") Mindig azt válaszoltam hogy ne haragudj, de most a 2.-al vagyok terhes, rá koncentrálok és őt várom teljes szívvel, hadd legyen ez így. Nem értettem miért kell sietni fejben ennyire, miért nem a jelen levőre koncentrálnak akik kérdezgetik.

Meglett a 2., eltelt másfél év és addigra letisztázódott, hogy igen jöhet még egy kistesó, addigra kitisztultak az érvek-ellenérvek.

2019. ápr. 14. 20:53
 17/18 anonim ***** válasza:

En nagyobb csaladban gondolkodtam, ferjem talan inkabb csak kettoben.

Amikor 2 fiunk volt mar, egyszeruen leultunk es megbeszeltuk.

En addigra tokre atgondoltam es letisztaztam magamban: biztos voltam benne, ha a ferjem nem szeretne tobbet, eszembe sem lesz gyozkodni, ervelni vagy erzelmileg megprobalni hatni ra. Tudtam, ha azt mondja o ennyit bir, akkor nem lesz tobb gyerkoc es magamban sem puffogok ra.

Fontosabb a meglevo csaladunk es a kapcsolatunk, nem lesz bennem nehezteles, hogy miatta "lemondok egy tesorol".

De legjagyobb dobbenetemre azt mondta, hogy o is morfondirozik ezen, kicsit varjunk, amig jobban alszik a masodik, es johet meg egy 😁.

Es igy lett egy kislanykank is.

Szoval en tudtam, hogy csak akkor vallalok be harmadikat, ha mindketten 100%ra szeretnenk.

2019. ápr. 15. 00:25
 18/18 anonim ***** válasza:
2 fiam között kicsi kor különbség így mikor kisebbik fiam megszületett akkor azt mondtam elég ,de mikor már nagyobbak lettek fiúk 5-6 évesek szeretünk volna egy kislányt is családba így vállaltuk be a 3 gyereket szerencsére lány lett ahogy szerettük volna.
2019. ápr. 15. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!