Ti hogyan írnátok le milyen az anyaság?
11. Vagyok.
Lehet hulyeség, de en néha azzal szorakozom hogy a jövőből 60-80 éves korombol még visszajöhettem egyszer babázni vagy egyszer az ovisomat megölelni ujra.
Teljesen más ugy a nap ha kicsit is el tudod hinni hogy a jövőből jöhettél vissza!
A babámat agyon szeretgettem aznap mint aki utoljára láthatja, az ovisommal párás szemekkel játszottam, iskolásom még nincs :)
Férfiként csak apai oldalról tudok reflektálni a kérdésre, de talán nem lesz hiábavaló fáradság.
Az anyaság valóban hatalmas szívás. Talán a legnagyobb az életben. Csak tudod, ott van a csavar a dologban, hogy a boldogságot mindig csak valamilyen áldozat árán érhetjük el. És minél nagyobb az áldozat, az elért siker okozta boldogság is annál nagyobb. A szülőség a legnagyobb projekt a legtöbb ember életében. 20-25 évet elvesz tőlünk. 20-25 évig nincs ÉN, nincs saját célért való küzdelem, lemondhatsz jóformán mindenről, amit magadért tennél. Mindenben a gyerek az első, mindenben az ő érdekét kell nézned.
DE! Minden emberben ott munkál a vágy, hogy valami nagyot, valami maradandót alkosson. És mi lehet maradandóbb, mint az, ha remek emberpéldányok szaladgálnak a világban a te génjeiddel?
ÉS! Soha a büdös életben semmi nem ad akkora boldogságot, mint amikor látod, hogy nem volt hiábavaló a két évtizednyi áldozat, mert csemetéd megáll a saját lábán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!