Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért harcolós minden étkezés?...

Miért harcolós minden étkezés? (1 éves 3 hónapos a kisfiam. )

Figyelt kérdés

Biztos vagyok benne, hogy éhes (cuppog, tátikázik, segít teríteni, mászna bele az etetőszékébe, mutogat a kenyérre, rohan a konyhába a reggeli/tízórai stb szavaknál), mégis irdatlan hisztikkel telik minden étkezés most már 3 napja.

Első nap addig próbáltam etetni, amíg el nem kezdett dobálni, sikítani. Estére mindösszesen 4 korty tejitalt és 3 kenyérkatonát evett.

A második nap egész sikeres volt. Minden étkezés első 1-2 falatjánál óvatosan lefogtam a durva csapkodás és hiszti miatt, ezek után szépen evett egész nap.

Ma van a harmadik nap, és teljes csődnek érzem. A tejitalt megitta, üvöltözve megevett egy negyed szelet lekváros kenyeret. (Ha feladja egy-egy pillanatra a picsogást, megérzi az ízét, és eszik szépen, de aztán folytatódik minden.) Tízórainál elkezdte kitépni a szájából a banánfalatokat és kivágni a földre. Így tízórai nélkül letettem aludni, pár perc alatt el is csendesedett.

Gondoltam a fogára, és első nap adtam is neki Nurofent, de semmit sem segített. Illetve nem folyik a nyála, nem eszi az öklét...

Csak a megszokott, szeretett ételekkel kínálom. Újra pürésítek mindent, mert a szilárdabb ételek bevezetésével is kudarcot vallottam.

Minden ötletet szívesen fogadok. Köszönöm szépen!

2019. ápr. 11. 10:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

ÉN igen, jól fogok aludni köszi. Az én gyerekeim sosem csináltak így. És ettek darabos ételt is 8 hónaposan, 15 hónaposan beszélt is már így meg is tudtam volna kérdezni tőle hogy mi a gondja. Nem habra adtam volna nurofent neki.

Úgyhogy aranyos vagy, jól alszom ahogy mindig.

2019. ápr. 11. 20:02
 12/13 anonim ***** válasza:
Utolsó csupa rossz indulat vagy árad belőled az íràsod alapjàn .. te csak azèrt jössz ide hogy beszólogass szegény nőnek aki csak segítséget kért itt.. màr ne is haragudj senki nem kérdezte hogy a te gyereked csinàlt e így vagy sem.. örülj hogy nem. És attól mert "erőszakosan" szerette volna megetetni a kisgyerekèt hàt istenem félti nyilvàn a gyerekèt ès nem rosszból tette. Örülünk hogy te ilyen szuper anyuka vagy tökéletes gyerekkel. :*
2019. ápr. 11. 22:13
 13/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy jön a foga, ezt nem tudom, de azt igen, hogy a gyerek megérzi, hogy neked nagyon fontos az,hogy egyen, a benned lévő feszültséget érzi meg. Ha nem csinálnál nagy gondot abból, eszik-e vagy sem, ha nem akar enni, akkor befejeznéd az etetését, és azt is érezné, hogy neked ez nem annyira fontos (még nem tudja felfogni, de érzi), akkor ő is abbahagyná a hisztit. És ez így lesz mindaddig, még 3-4-5 éves korában is, ha neked nagyon fontos, hogy egyen.Ha nem akar enni, akkor el kell előle venni mindent, majd ha nagyobb lesz, biztos fogja mondani, hogy nem tejet kérek, hanem kakaót, ha odaadod a kakaót, akkor meg mást fog kérni, ismerem ezt a helyzetet, igaz, nem az én gyerekem volt ilyen, de több ilyen gyereket ismertem, illetve szülőt.
2019. ápr. 12. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!