Szerintetek nagyon kicsi voltam születésemkor?
Figyelt kérdés
Megtaláltam az erre vonatkozó adatokat és mindössze 2700 grammos voltam (49 cm mellett). A vércsoportom pedig 0 Rh negatív, ennyit jegyeztek fel rólam.2019. ápr. 8. 09:00
1/9 anonim válasza:
Nem, az én párom nem tudom hány cm volt, de 1700gramm (iker baba). Na ő pici volt.
2/9 anonim válasza:
Az átlagnál picit kisebb, de bőven normális.
3/9 anonim válasza:
2500 folott teljesen normalis. Baratnom gyereke valamivel 2500 g folott szuletett, minden rendben volt vele, aztan gyorsan gyarapodott, normal meretekkel rendelkezo kislany lett. A szuletesi sulybol es hosszbol adodo kulonbsegek az elso 1-2 ev soran kiegyenlitodnek. Az en gyerekem kozel 4,3 kiloval szuletett, 1 evesen mar tobb kisebb sulyu gyerek is nagyobb volt nala (amellett, hogy o is normalisan fejlodott).
4/9 anonim válasza:
Fiam is pont ekkora volt születésekor.
Meg is jegyezte az orvosom, mennyivel cukibbak az ilyen csöppségek, mint a dundi babák.
Most 6 éves lesz a hónapban, és kb 8-10 éves méretű ruhákat hord. Szóval bőven behozta a "lemaradást".
(én pedig anyaként örülök, hogy nem egy 4 kg-os bébit kellett kipréselnem (aki persze tökéletesen egészséges).
5/9 anonim válasza:
Nem. 2500 alatt számít orvosi értelemben kis súlyúnak egy újszülött. A legtöbb baba 3-3,5 kiló között születik, ez a nagy átlag, 3 kiló alatt az átlagnál kisebb egy újszülött, de semmi rendkívüli nincs ebben. Az én kisfiam is 49 centivel és valamivel 3 kiló alatt született 40+0 hétre, de semmi jelentősége.
6/9 anonim válasza:
Szerintem úgy általában minden terhes anyuka arra vágyik hogy kb ekkora legyen a baba, mert azt reméljük, hogy talán akkor könnyebb megszülni is. Ami azért nem teljesen igaz. Amúgy ahogy írták már picit átlag alatti voltál, de tökéletesen normális.
Az én fiam 1380 gramm volt... 😆
7/9 anonim válasza:
Én is pont ennyi voltam születésemkor 2700/49. Most vagyok 171 cm 60 kg, de sokáig picike voltam anyu elmondása alapján, kb. ált. isk. felső tagozatától kezdtem jobban nőni. A gyermekeim 3060 g. 52 cm és 3180 g. 56 cm születtek.
8/9 A kérdező kommentje:
Sokáig én is rettenetesen sovány voltam, viszont most már 192 cm és 82 kg vagyok.
2019. ápr. 8. 13:30
9/9 anonim válasza:
Nekem mindkét gyerekem kisebb volt. A lányom 2200 gramm 44 cm, a fiam 2670 gramm 54 cm. Sajnos retardáció volt mindkét esetben az ok, de egészségesek. A lányom lassan 4 éves, most se nagy, 97 centi körül van és 13 kiló. A fiam még csak 3 hós, de ő nagyobb, mint anno a nővére. Most 61 cm és 5 kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!