KATA-ból CSED/GYED miatt ki lehet lépni?
Sziasztok! KATA-s egyéni vállalkozó vagyok. Most tervezzük a babát.
Ha terhes leszek módosíthatok az adózási formámon? Ez így kedvező, de nyilván GYED szempontjából nem.
Viszont jó előre meg nem akarok változtatni, ki tudja mikor jön össze a baba, már fél éve várjuk.
Köszi előre is!
Persze, csak nem mindegy, mikor teszed.
Plusz utána két évig nem lehetsz újra katás (a változás éve, ill következő év)
Persze, az ismerős meg majd lemeccseli a NAV-val, hogy miért jelent be egy kismamát jó magas bérrel...
Kérdező: a szülést megelőző 3. hónap utolsó napjától számolnak vissza 180 napot, és ennek átlaga lesz az alap. Ugye KATÁNÁL megvan, mennyi pontosan.
na, kettő, nem kéne tanácsokat osztogatnod.
A kata azonnal 50 ezer lesz, ahogy a főállásból fiznélkülire megy, sőt, ha számláz, csedet nem kaphat.
Fizesse meg a jó magas bére járulékát, plusz még a katát... okos.
Kedves utolsó, ha valaki KATA mellett főállású, az 25öt fizet. És nem CSED alatti számlázásró beszéltem, hanem terhesség alattiról. Mert mondjuk vannak ügyfelei, akiknek szülésig számláz, de mellette megcsinálja a bejelentést a magas CSED/GYED miatt.
Egyébként ez egy jogi kiskapu, nincs mit megmagyarázni a NAV-nak mert nincs benne semmi törvénytelen. Mindenki azt alkalmaz és annyiért, akit és amennyiért akar, amikor akar.
Sajnos nem jelenthet be senki. Ez egy pályázati feltétel volt, hogy csak a vállalkozásból származhat pénz.
Akkor ha jól értem hogy amikor kiderül hogy babát várok akkor kilépek a Kataból akkor rendben leszek?
Utána értem hogy nem lephetek vissza, de ez esetben amikor gyeden vagyok kell fizetnem a járulékokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!