Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj az ha nem akarok...

Miért baj az ha nem akarok gyereket? 19/L

Figyelt kérdés
Anyukámmal beszélgettünk ma és én mondtam hogy nem akarok gyereket, kérdezte hogy miért erre én az mondtam hogy mert csak nyűg, Erre ő nagyon kiakadt, nem tudom hogy miért. Egyébként szeretem a gyerekeket, de én úgy érzem hogy nekem csak a nyűg lenne. Utazni szeretnék, élni és a munkára koncentrálni. Lehet hogy ez változni fog, nem tudom. Veletek volt/van ilyen?

2019. márc. 17. 20:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Persze, hogy fog, gyerek vagy meg. Van 20 eved szulni, ami tobb mint az eddigi eleted!
2019. márc. 17. 20:21
 2/13 anonim ***** válasza:
41%
A gyerek nyűg, anyukád pedig azért akadt ki, mert ha ő nyűglődött veled, akkor neked is kutya kötelességed nyűglődni egy kölyökkel. Ne törődj vele, szerencsére még van kb.10 éved dönteni.
2019. márc. 17. 20:23
 3/13 anonim ***** válasza:
30%
19 évesen persze, hogy nem akarsz.. Én 23 évesen sem akartam, aztán elcsavarta a fejem a férjem, és 26evesen lettem anya 😉
2019. márc. 17. 20:23
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
Ilyen fiatalon még megváltozhat a véleményed. De ha nem, az sem baj.
2019. márc. 17. 20:28
 5/13 anonim ***** válasza:
68%
Egyrészt 19 évesen még tényleg korai végérvényesen kijelenteni, hogy nem lesz gyereked (mármint persze mondhatod, ha most így érzed, csak egy felnőtt ne tekintse már ezt kőbe vésett dolognak), másrészt meg ha tényleg így fogod érezni később is, akkor sincs semmi. Azzal, hogy nem lesz gyereked, nem leszel sem több, sem kevesebb másoknál, nem ezen múlik semmi.
2019. márc. 17. 20:40
 6/13 anonim ***** válasza:
30%
19 vagy hagyjad már magad. Majd 25 évesen is rá érsz eldonteni akarsz e.
2019. márc. 17. 20:55
 7/13 anonim ***** válasza:
60%

Egyáltalán nem baj! Nem kell mindenkinek gyerek!

(A 3 legközelebbi barátnőm sem akar, pedig túl vagyunk a 30-on és mindhárman évek óta menyasszonyok is már - az álom nálam is a gyermektelen élet volt, de sajnos jól ráb sztam.. Szóval nem biztos, hogy ez változni fog, de nem is baj!)

2019. márc. 17. 21:11
 8/13 anonim ***** válasza:
77%

Én 25évesen szűltem az elsö, és utolsó egyke babánkat!

Egészen 20éves koromig nem akartam, aztán találkoztam a férjemmel Olaszországban, és meggondoltam magam. Csak normális, arra alkalmas pasinak szűlj, mert rengeteg olyat olvasni, meg látni, hogy a házasságok többsége tönkre megy, vagy hogy a férj egy hülye gyökér, semmit sem segít, a feleség meg kussol, es 38hetes terhesen neki kell a szobából kipakolni a férje szemetét. Pont most volt egy ilyen nö itt, még rengeteg ilyet olvasni itt is, meg egyedülálló 3gyerekes anyákat látni az utcán. Szóval hülye gyökérnek ne szülj. Érdemes kitapasztalni milyen a másik, kis apróságokra is odafigyelni, aztán úgy dönteni, nem vakon kúrni, és szűlni. Mert a legtöbbje azt csinálja, aztán utána sír, hogy egyedűl maradt. Érdemes 4évet együtt élni elöször, aztán dönteni.

2019. márc. 17. 22:00
 9/13 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem 19 évesen elég sokan nem akarnak "soha" gyereket, aztán sokaknál ez mégis változik, bár valaki már negyven, mire "észbe kap", és van persze, aki tartja ehhez magát. Tapasztalatoktól, életcéloktól, lehetőségektől is függ... szóval persze, hogy sokféle ebben az emberek véleménye és persze, hogy változhat, ahogy az életük változik.

Anyukád - nem tudom, milyen a kapcsolatotok - lehet, hogy úgy érezte, szerinted te is csak nyűg voltál neki, és ezzel megbántottad. Ha úgy emlékszel, hogy nem csak nemszeretem feladatokat, de örömöt is jelenthettél/jelentesz neki, akkor érdemes bocsánatot kérned.

2019. márc. 18. 06:55
 10/13 anonim ***** válasza:
91%

45 vagyok, és veled értek egyet.

Anyám 75, és szerinte is nyűg :D

2019. márc. 20. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!