Szerintetek én vagyok ügyetlen, hogy nem sikerül beosztani 1 hónapra 40. 000 ft kosztpénzt? (2 felnőtt+1 gyerek)
Szerintem ez egy jó beosztás.
Max még a tisztítószereken tudsz spórolni, kevesebbet használsz, vagy ecetet. Sok mindenhez jó.
A villanyra, vízre tudsz még figyelni, hogy csak akkor menjen ha muszáj.
Kajába is van nagyon sok olyan kaja ami olcsó. Főleg a krumpliból készült ételek. De hát azért a krumplival is besokall néha az ember. Akkor jöhet rizs, tarhonya.
Néha egy kis hús. Mostanában sok zöldség, gyümölcs.
Keresni az akciókat, de azért a minőséget, illetve a vegyszermentességet.
Minél kevesebbet kidobni.
Mosószernél is a kevésbé koszos ruhákhoz kevesebb mosószert tenni. Az otthonihoz esetleg nem használni, vagy nagyon kevés öblítőt használni. Így tovább elég.
Ha van otthon valamiből sok el lehet cserélni másfajta dologra. Értve ezt ruhára, élelmiszerre, zöldségre, gyümölcsre. Főleg jelenleg ez utóbbi kettőre gondolok.
Vagy ha nincs kivel elcserélni, akkor be a fagyóba, akár beruházni egy fagyasztóra, megéri.
Mert lehet non-stop idény dolgokat enni, de besokall az ember az tuti. Persze minden frissen a legjobb, de jóból is megárt a sok.
De igazából szerintem nagyon jól csinálod, igazából amik ezsembe jutottak nem is neked írtam. Csak úgy általánosságban.
Szia!
Mi magunknak nem veszünk soha nasit, gyümölcsöt is nagyritkán. Mostmár (devizahitel emelkedése) felvágottat sem fogok venni, csak heti 1x 10 dkg-ot (az min. 4 e ft spórolás), és húst sem fogunk venni. Ha már olcsóbb lesz a paradicsom+paprika, főzök sok lecsót, addig meg főzelékek magában, egyszerű levesek (pl. köménymag, alma) stb. Tegnap és ma krumplistészta volt.
Persze a gyereknek veszünk húst, sajtot, stb... rajta 1 percig sem spórolunk, csak mi abból nem eszünk. (Na jó, néha egy banánt megfelezünk :)
Üdítőket, gyömölcsleveket, újságot soha nem veszünk.
Ruhát, bérlet nekem nem veszünk. A szénsavas á.vízről viszont nem tudok lemondani, és könyvtárba is be vagyok iratkozva... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!