Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek én vagyok ügyetlen...

Szerintetek én vagyok ügyetlen, hogy nem sikerül beosztani 1 hónapra 40. 000 ft kosztpénzt? (2 felnőtt+1 gyerek)

Figyelt kérdés
3-an vagyunk ,én és a párom és van egy 2,5 éves kis gyerek is.Jelenleg gyesen vagyok és a párom fizetéséből élünk és még fizetjük a hitelünket is.Két naponta fözők és időnként a gyereknek veszek még ropit vagy valami nasit és általábban mindig az akciós dolgokat veszem.Ebbe a pénzbe még benne van az öblítő,mosószer,tisztitószer és a wc papír is.Sajnos az utolsó héten már csak 1-2 ezer forint marad.Hogy csinálhatnám ügyesebben?Kérlek írjatok ötleteket!
2010. júl. 3. 13:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem vagy ügyetlen. Mert nekem ez nagyon kevésnek tűnik. Ebből veszel pelenkát, törlőkendőt, mindent a gyereknek? Szerintem igenis nagyon ügyes vagy. Inkább te adj nekem tanácsot.

Köszönöm

2010. júl. 3. 13:24
 2/17 A kérdező kommentje:
Szia!Ebben nincs benne a pelenka ára,ez csak tisztán az ételre megy és a tisztítószerekre.A pelus (2 csomag) és a popsitörlő az külön +5000ft(már szerencsére nem kell sok belőle)...
2010. júl. 3. 13:29
 3/17 anonim ***** válasza:
50%
Ha csak ételre megy, akkor ki kell jönnöd ebből! 2 emberre főzni sokkal gazdaságosabb, mint egyre, és a kicsi sem eszik sokat gondolom.
2010. júl. 3. 13:30
 4/17 anonim ***** válasza:
87%

Nem vagy ügyetlen,a legtöbb ember/család most hasonló helyzetben van sajnos.

Talán próbálkozz mosószerből,öblítőből olcsóbb fajtával.Pl.a dm termékei nagyon jók szerintem,mi is használjuk és csak anyagi megfontolásból.Ezeken sokat lehet spórolni.Két és fél éves meg már nem hiszem,hogy pelenkás,tehát nála is csak a fürdetőszerek vihetik a pénzt.Ebből is megpróbálkozhatsz olcsóbb termékkel.

Sajnos máson nem nagyon lehet spórolni,kajálni muszáj,de rengeteg kaja van,ami olcsón kivitelezhető és szerintem finom is,sajtos tészta,főzelékek,spenót,sóska....ha valaminek szezonja van és olcsó,spájzolj be belőle jó sokat a fagyasztóba,így amikor télen sokszorosáért vesztegetik,neked akkor is lesz otthon.

2010. júl. 3. 13:33
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi is 3-an vagyunk a 15 hónapos lányunkkal és kb. ennyit költök a konyhára, hónap végén valóban nem sok marad, viszont a lányunknak a felvágott, a joghurt minden napra meg van. Magunknak általában jut virsli, egy kis felvágott, de igazából nem vagyunk nassolósak, ritkán költök másra. Most bejött a dinnye szezon, na az mindig van a hűtőben. De ne csodáld ha egyre kevésbé jövünk ki a pénzből, rettentően mennek fel az árak, a 40e forint meg csak annyi marad. SOkszor kiakadok hogy mennyivel drágább minden 1 hónap múlva, én van hogy azt csinálom hogy tudom van ebéd a férjemnek meg a lányomnak de nekem már nem kerül akkor nem állok neki magamnak főzni, eszek amit találok :)
2010. júl. 3. 13:36
 6/17 A kérdező kommentje:
Sajnos még pelenkás a gyerek,tisztitószereket az eurofamiliba szoktam vásárolni.Pl:1,5l dosia gél 590ft-ért,fogkrém-290ft-ért,dosia-290ft-éet..stb.Nagyából azokat szoktam főzni amit írtál,de a fagyasztónk csak kicsi 1 polcos.
2010. júl. 3. 13:41
 7/17 anonim ***** válasza:
36%

Mi 80 ezer ft-t költünk bevásárlásra/hó (ebben, étel, ital, tisztítószer stb. van benne).

A család tagjai: apa, anya, gyerek, kutyák.

Nem tudom, hogy lehet 40 ezerből kijönni.

2010. júl. 3. 13:45
 8/17 anonim ***** válasza:
75%

Néhány ötlet:

Ne vegyél semmilyen kész/félkész ételt,csak nyersanyagokat. (A zacskós levesek, maggiporok, nagyon drágák és nincs ebbnük jóformán semmi, csak izfokozók meg füszerek).

Fözz nagyobb adagokat amikor olcsók a hozzávalók és fagyassz le belöle (fözöl 3-szoros mennyiséget és két részt külön-külön adagolva a fagyasztóba), igy olcsóbb és kevesebb a munka is vele, és amikor kevesebb a pénz, akkor csak ki kell olvasztani. Majdnem mindent lehet fagyasztani, a krumplifélék és a süritett fözelékek kivételével - de a fözeléket a sürités elöttig el lehet késziteni és kiolvasztás után berántani vagy habarni.

Készits étrendet - mit akarsz egy héten fözni és csak olyasmit vegyél, ami ehhez kell. Bevásárolni csak úgy menj, hogy felirod, hogy mit kell venni,es mást ne vegyél - ugyanis az "most éppen olcsó" sokszor túllépi a keretet. (Az akciós dolgokat tervezd eleve bele a heti programba)

Üditö helyett finom a hideg citromos tea (lehet gyümölcsös is), vagy a szörp - sokkal olcsóbb, mint a kész italok. A gyerekeknek a nassolnivalót korlátozd be, ne legyen mindig kéznél, mert akkor úgyis elfogy és kell másikat venni.

Hetente legfeljebb egyszer menj bevásárolni, a többi napokon csak tej/kenyér legyen, amit veszel (de a kenyérfélét is meg lehet venni több napra egyszerre, es lefagasztani.)

A pénzt oszd el heti adagokra, és CSAK annyit vigyél magaddal azon a héten - igy ha fogy, akkor kevésbé futsz ki hónap végére, mintha az egész havi kéznél van.

NE KÁRTYÁVAL, hanem készpénzzel fizess, ugyanis akkor jobban érzed, hogy mennyi fogyott.

2010. júl. 3. 13:45
 9/17 anonim ***** válasza:
83%

Hát nagyon ügyesnek kell lenni a mai világban. Mindig az akciós termékeket kell venni és csak annyit amennyi szükséges. Tehát ne főzz úgy hogy sok maradjon , ne önts ki semmit. Szűkebb napokon nézd meg , hogy mi van otthon és abból próbálj valamit kitalálni. Nálunk nem dobunk ki még egy falat kenyeret sem , ha esetleg megszárad a kenyér , akkor kakaóba áztatva vagy bundáskenyérnek még mindig jó. Gyümölcsből pedig végig kell menni a piacon és mindig vannak olcsóbbak. Én a Dosia mosoport szoktam venni , akcióba 9 kg-os 2500-3000 ft között van és nagyon sokáig elég. A wc papírból a legolcsóbbat , tisztítószerekkel pedig spórolok.

Nálunk a család öszz. bevétele 90 ezer forint , amiből a rezsi kb.20 e ft átlagosan , persze télen a fűtés miatt jóval több , 6-an vagyunk a családban , 2 felnőtt és négy gyerek akik közül az egyik még pelenkás és ugye itt van 2 iskolás és egy óvodás. A hónap végére már csak pár forint marad , ilyenkor jönnek az olcsó kaják pl.mákos- , grízes tészta , amik laktatóak és olcsón kijönnek , a paprikás krumpli nokedlivel és jó sok szafttal , amit kenyérrel lehet mártogatni.

Sajnos ilyen világot élünk , ahol meg kell nézni , hogy mire költ az ember és persze munka nincs , még annak sem aki tényleg dolgozni szeretne. Leleményesnek kell lenni és minden lehetőséget megragadni ami megadatik (és persze kevésbé éreztetni a gyerekkel , hogy milyen világot élünk.

2010. júl. 3. 14:26
 10/17 anonim ***** válasza:
71%

Nagyon ügyes vagy!Hova szeretnéd még csökkenteni?

Én 2 felnőtt és 1 gyerkőcre (20 hónapos)költök el 60e Ft körül/hó kajára és tisztító-tisztálkodószerre úgy,hogy a lányom napközibe jár,tehát ott eszik.Én is nagyon megnézem az árát mindennek és próbálok akciósat venni.Nem vagyunk nagy húsosok,de azért hétvégén van valami húsból készült étel.Nem iszunk,nem dohányzunk,nagyon kevés nasit eszünk,üdítőt nem veszünk.A párom ávizet iszik,én és a lány vizet és teát.

2010. júl. 3. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!