Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mire lehet igényelni a szocpolt?

Mire lehet igényelni a szocpolt?

Figyelt kérdés
Lányom már elmúlt négy hetes a szocpolt utána még nem igényeltük. Van egy lakásunk, amit hitelre vettünk.(használt lakás). A bank ahol felvettük a kölcsönt nem engedi beletörleszteni a hitelbe a szocpol összegét. Lehetséges ez vagy csak nem karnak foglalkozni az üggyel? Érdemes utána járnom?
2008. nov. 10. 07:56
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsi a lányom 4 hónapos múlt
2008. nov. 10. 07:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A szocpolt vagy felveszed, vagy elúszik, azaz előtörleszteni nem lehet vele. Magyarorszag.hu, sajnos nincs fent egy korrekt összefoglaló, hanem úgy kell kimazsolázni, mindenesetre járj utána, hátha...

Üdv.

2008. nov. 10. 08:25
 3/5 A kérdező kommentje:
És meddig lehet felvenni? Halottam azt is, hogy lakásfelújításra lehet. De nekem most nincs szükségem felújításra. Valahol meg azt írják, hogy akkor lehet felvenni ha még egy szobát hozzáépítek a lakáshoz, de panelhoz ilyet nem lehet csinálni...
2008. nov. 10. 08:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! ÉN úgy tudom teljes szocpolt, csak újépítésű ingatlan vásárlásánál lehet igényelni, ill. építkezésnél.

Nektek ha használt lakásotok van, és egy gyermeketek, akkor az egy gyermek után járó szocpolt tudjátok igényelni, de csak a felét kapjátok meg, mivel használt lakásotok van, és azt előtörlesztésre nem tudjátok költeni, csak lakás felújításra.

A szocpolt a bankok által lehet igényelni, s minden esetben kell kölcsönt felvenni a banktól, mert azzal együtt folyósítják a szocpolt. Szóval, ha bemész egy bármilyen bankba, ( Otp, Erste, stb., ott adnak részletes felvilágosítást )

A fél szocpolt, ami nektek jár, ablakok cseréjére tudjátok felhasználni, esetleg fűtés korszerűsítésére, új fürdőszoba, járólapozás, tető felújítás stb.

2008. nov. 10. 08:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ki kell, hogy ábrándítsalak: a szocpol az új építésű lakásvásárlásra/építésre lehet felvenni. A félszocpol másnéven lakásbővítési kedvezmény, azaz lakás bővítésre, szigorú feltételek mellett használt lakás vásárlására lehet felvenni. Mindezeket az adásvételi szerződés írásakor, abba bele kell foglalni.

Bővebben itt:

[link]

Üdv.

2008. nov. 10. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!