A szocpolt a MÁK-nál is lehet igényelni? Mi kell hozzá?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 24. 16:03
1/4 anonim válasza:
Nem tudom,h. ott is lehet-e igényelni, de jogerős építési engedély mindenképp kell hozzá. Vannak bizonyos megkötések a tervvel kapcsolatban is, erre is érdemes figyelni,nehogy ebből legyen gond.(szobák száma,max. építési költség...stb.)Ha terv még nincs, sűrgősen intézzétek, mert építési osztályon 60nap (is lehet) az ügyintézés. Júl.1-ig lehet szocpolt igényelni. Nekünk bankban azt mondták még nem tudni,h. elég-e addig igényelni,vagy csak az fér bele,akinek addig el is bírálják...Szóval a lényeg: sietni!!! És persze érdemes nektek is egy pénzintézetet felkeresni,h.biztosan rendebn,és időben legyen minden.
2/4 anonim válasza:
Mi vettünk egy lakótelepi másfél szobás lakást, van egy pici babám, én is jogosult vagyok a szocpolra? Voltam az Önkormányzatnál és ott elhajtottak a fenébe, mert nem rájuk tartózik.
3/4 anonim válasza:
Sziasztok.Ehhez igazán nem értek,hogy is működik,de a saját tapasztalatomat leírom.Mi is vettünk 1 házat.Akkor nekünk a lány már megvolt igy a hitel kérelemmel együtt adtunk be minden papirt (köztük a szocpol kérelmet is)ehhez szükség van 1 igazolásra a helyi önkormányzattól (egészen pontosan jegyzőtől),hogy az adott gyermekre még nem vettétek igénybe ezt a juttatást.És ez mellé csatolni kell a gyermek születési anyakönyvi kivonatát is.De hangsúlyozom mi hitelt vettünk fel!Most megint várandós vagyok (37 hetes)és ha minden igaz (de ez nem biztos számomra)a hitel még fennmaradó részéből jóvá lehet iratni a 2.gyermek után járó részt is.De mivel én nem szeretnék szerződést módosítani(lévén nem tudni mi lesz még mire letelik a hitel és a szerződésünk szerint csak 1 x er lehet módosítani 50.000 ft-ért)Így nem is jártam utána ennek.Ha ti hasonló helyzetben vagytok kérdezzetek rá egy jogi fórumon,hogy hol és kinél lehet ezt megérdeklődni.Remélem segíthettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!