Honnan merítesz erőt, amikor úgy érzed kezd betelni a pohár?
Amikor elfáradsz a hétköznapokban, nincs motivációd, energiád, zsémbes vagy, stb.
Nekem Pataki Zita vlogja volt ilyen. Me
Szóval az lemaradt, hogy mennyit küzdött, hogy babája lehessen, én meg azért mérgelődök, hogy mikor alszik már el a gyermekem.
Lesarkítva persze, mert ezer +1 dolgom van, nem alszom, de ilyenkor hálás vagyok.
Én arra gondolok, hogy mennyit idegeskedtünk, féltünk, aggódtunk, sírtunk a terhesség alatt. Volt rá esély, hogy beteg lesz. Nem is tudtam élvezni a terhességet. De hál Istennek egészséges és ez mindennél több erőt ad még a legnehezebb napokon is.
És amikor látom, hogy boldog, mosolygós. Minden szenvedést megért.
A nagy 15 hónapos, hisztis, mert az elmúlt egy hónapban sokat itt vilt hagyva. A kicsi 5 hetes, szívbeteg, intenzíven van majdnem egy hete, most van másodjára kórházban (a születése a 3.). Mindkettejükben a jót igyekszem csak észrevenni. A nagy egyre önállóbb, iszonyú sok szót mond már, kommunikál, most kezd járni. A pici nincs jól, de napról napra javulnak az értékei és az étvágya legalább jó. Mi pedig sokkal közelebb vagyunk egymáshoz a férjemmel, mint valaha, szóval jó hozadéka is van a kicsi betegségének.
Semmire sem vágyom jobban, mint arra, hogy itthon legyen a kicsi is, teljen el pár hónap és azért legyek ideges, mert rosszalkodnak a gyerekek vagy nem esznek rendesen.
Akármennyire is morbid, ilyenkor emlékeztetem magam arra, hogy mit éreznék, ha hirtelen nem lennének a gyerekeim, hirtelen valami visszafordíthatatlan dolog történne Velük. És ilyenkor rájövök, hogy marhára szerencsés vagyok, hogy van két egészséges csodám, akik persze, feszegetik a határaikat, de ez így van rendjén, én is pont ezt tettem anyukámmal ennyi idősen.
És rájövök, hogy természetes, hogy időről-időre elfáradok, de az is természetes, hogy Ők próbára teszik a türelmemet.
Van 1-2 parám: hogy valaki elrabolja a gyerekeimet vagy hirtelen halálos betegségük derül ki. Tudom, hogy nem kell ilyenekre gondolni, mert bevonzom a bajt. Nem is kattogok ezeken, nem bénítanak ezek a félelmeim a mindennapokban. Olyankor viszont óhatatlanul eszembe jutnak, amikor picit besokallok...ilyenkor hálát adok a sorsnak, hogy minden rendben van. És megölelem a gyerekeimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!