Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyai ösztöne lehet gyermektel...

Anyai ösztöne lehet gyermektelen nőnek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szerintetek mikortól van anyai ösztöne egy nőnek? Vajon belénk van kódolva, vagy a várandósság során alakul ki?

2019. márc. 10. 16:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%

Írok egy példát. Anyai és apai ösztön is létezik mindenkinél. Tudod, miért? Mert ha veszélyben látsz egy kisgyereket, aki mondjuk 2-3 éves, te pedig épp mellette állsz, automatikusan visszarántod, hogy el ne üsse az autó. Egy banális példa, de szerintem ez is egyféle ösztön.

Kimondottan anyai ösztön, ami konkrétan az anyaságról szól, az nem mindenkiben létezik. Szóval nem a várandósság során alakul ki. Ez a fajta ösztön létezhet előtte, közben és utána persze főleg. Az a durva, hogy némelyik embernél az anyai ösztön sosem alakul ki, hiába szül gyereket. De a védelmező anyai-apai ösztön mindenkiben benne van.

2019. márc. 10. 17:49
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
17:47 ebben ne legyél olyan biztos..
2019. márc. 10. 18:05
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, utódgondozási ösztönnek hívják azt, ami elvileg mindenkiben van - ez kb. az, hogy ha látsz egy gyereket sírni a pályaudvaron, akkor kézen fogod és elkíséred a hangosbemondóhoz, illetve mindent cukinak tartasz, ha nagy a szeme meg a feje (pl. Disney-figurák is erre játszanak rá). Szóval ez olyan általános fajfenntartós ösztön, persze el lehet nyomni vagy lehet sérült, de nincs köze hozzá, hogy van-e gyereked illetve, hogy férfi vagy, vagy nő.

A saját gyerekhez való kötődésben kezdetben meg nagy szerepe van az oxitocin hormonnak, ami pl. orgazmuskor meg szüléskor meg szoptatáskor is méhösszehúzódást okoz - ez ami beindítja a szerelem érzését.

2019. márc. 10. 18:21
 14/25 A kérdező kommentje:

Na, azért nem csak egy gyerek után ugrik az ember baj esetén, legalábbis nagyon remélem, hogy egymásnak és idős társainknak is ugyanúgy segítünk!!

Szerintem ez nem jó példa.

2019. márc. 10. 18:52
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) !
2019. márc. 10. 19:07
 16/25 anonim ***** válasza:
63%
Nekem mig nem volt gyermekem es máséra vigyáztam, addig en ugy imádtam a kicsit mint egy falat cuki kiscicát, gondoztam apoltam, jatszottunk, énekelgetve altattam, berohantam ha sir megnyugtatni, DE olyan felelősséget, aggodalmat, maximalizaltsagot, ugrasra készséget, anyaoroszlant, gyerekszerelemerzest, ragaszkodast, euforiát stb amiken átmentem kesobb, Soha nem éreztem, CSAK saját gyereknél
2019. márc. 10. 19:08
 17/25 anonim ***** válasza:
38%

*de szerintem anyai ösztön mindkettő. Csak minőségben kulonbozik pl agyilag éretlenul babàzni valaki gyerekével akár napokon át es más már anyakent babázni akár máséval.

Amugy nem anyai öszton miatt akar egy nő gyereket sztem. Hanem pl szerelem miatt vagy mikor miert

2019. márc. 10. 19:22
 18/25 A kérdező kommentje:
#17-es más, mert közben valóban édesanya lett?
2019. márc. 10. 19:30
 19/25 anonim ***** válasza:
71%

Igen. Mert saját gyermektől kialakultak azok a vedelmi funkciok amik elotte nem voltak.

Kb mint egy kinyilt 6. érzék :D

2019. márc. 10. 19:53
 20/25 A kérdező kommentje:

#19-es, szerintem is, de a 17-es anyai ösztönnek írta az idegen gyermekre való vigyázást, csak szerinte minőségileg más, bár ez számomra értelmetlen, ahogy utána is írta, az anyai ösztönök a saját gyermek által jöttek létre.

Addig inkább figyelem, felelősség és társai voltak. Természetesen az emberek nagy része szeretik a gyermekeket, de ez nem az anyai ösztönök miatt van. Őszinték és ártatlanok még, és még sorolhatnám.

2019. márc. 10. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!