Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Hajnal nevrol?

Mit gondoltok a Hajnal nevrol?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire gyakori/elfogadott nev manapsag? Hogyan beceznetek?

2019. márc. 9. 22:53
 1/9 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem ritka név és elfogadottabb, mint a Hajnalka. Hiszen az is már egy becézés,szerintem. Egyszerűen Hajninak becézném, nem is jut eszembe más lehetőség, de ez is nagyon kis aranyos megszólítás.
2019. márc. 9. 23:29
 2/9 anonim válasza:
96%
Anyukám Hajnalka, igen így hivatalosan :-) Még ismerek pár Hajnalt, de őket is Hajnalkának becézik. Anyut pedig mézikének hívták fiatalabb korában, mert Haninak is szólították, amit átvittek angolosba és az a méz megfelelője ( erre biztosan nem gondoltak nagyszüleim, amikor elnevezték ).
2019. márc. 9. 23:30
 3/9 anonim válasza:
93%
Nekem tetszik ez a név, nekem egy hajnal nevű ismerősöm van, úgy gondolom hogy ritka név, de nagyon szép, az egyik legszebb női név. Én hajninak becézném és nem hajnalkának
2019. márc. 9. 23:56
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
En adnam, fel is vetettem, de parom leszavazta....
2019. márc. 10. 00:07
 5/9 anonim ***** válasza:
95%
Kb. 21 éves koromig nem hallottam Hajnal névről, az ismerősi körömben csak Hajnalka volt. És azt gondolnám, (lehet, hogy ez miatt), hogy az a gyakoribb, furcsállom, hogy valaki szerint a Hajnal az elfogadottabb... Lehet, hogy emiatt lettem elfogult, de nekem a Hajnalka név sokkal jobban tetszik. A Hajnal önmagában egy nagyon rideg névnek hat nekem. Olyan, mintha Arankák mellett léteznének Aranok is...sőt. Viszont a Hajnalka egy aranyos név, ugyanakkor felnőtt nőnek is jól áll. A Hajnalkának Hajni a becézése tipikusan. A Hajnalnak viszont lehet a Hajnalka is a becézése, viszont az kicsit zavaró, mert az egy másik név már, másoknak is, a gyereknek is lehet összezavaró hatású.
2019. márc. 10. 00:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Hajnalka virágnév és nem a Hajnal becézése.

A Boglárka is virágnév és nem a Boglár becézése.

Nekem sok Hajnal vezetéknevű rojonom van. Így a Hajnalka jobban tetszik.

2019. márc. 10. 07:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Létezik Hajnal és Hajnalka név is külön. Nem akarom lepontozni, de hogy lehet olyan marhaságot leírni, hogy a Hajnalka nem a Hajnal becézése? Attól, hogy létezik Gergely és Gergő név is (anyakönyveztethető mindkettő), attól még a Gergő a Gergely gyakori becézési formája lesz. Ugyanígy van a Hajnallal és Hajnalkával is.
2019. márc. 10. 11:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A Hajna - női nevet Vörösmarty Mihály alkotta meg. Jelentése hajnal.

Hajnalka - magyar eredetű női név, 19. századi alkotás az Auróra magyarosítása, egyben virágnév is.

Hajnal - Hajnalka rövidülése

Hajni - Hajna, Hajnalka, Hajni becézése

Mind a 4 név adható.

2019. márc. 10. 12:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Nagyon szép név, egyébként Hajnalkaként nekem ez jobban tetszik, de simán Hajnalként is szép. Volt egyébként egy Hajnalka nevű osztálytársam is, őt Hajninak becéztük. Elsőre kicsit fura a fülnek, de egyébként becenévnek jó. Rendes, hivatalos névnek úgyis gyönyörű neve van, a Hajnalka/ Hajnal.
2019. márc. 13. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!